Universitatea Reşiţa a cedat în faţa Ştiinţei Baia Mare, pe teren propriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita
Resita

Eşecul suferit în Sala Giuleşti a apăsat greu pe umerii studentelor la partida cu HCM Ştiinţa Baia Mare, echipă care recent a părăsit cupele europene, şi asta s-a văzut imediat pe tabela de marcaj a Polivalentei reşiţene.

După ceva mai mult de un sfert de oră de joc, oaspetele aveau un avantaj de cinci goluri, 11-6, iar evoluţia Universităţii nu a mai fost la fel de bună ca în victoria cu Zalăul lui Gheorghe Tadici. Pe fondul unui joc mai puţin inspirat în faza ofensivă al reşiţencelor, perechea de arbitri Duţă/Florescu a provocat printr-o sumedenie de decizii eronate şi mai multă tensiune în tabăra gazdelor.

Tehnicianul Florin Pera, chiar el sancţionat cu cartonaş galben şi, mai apoi, cu eliminare de două minute, şi-a dat seama la timp că dacă nu instaurează liniştea în sânul echipei sale, şansele obţinerii unui rezultat pozitiv vor fi nule. A cerut timp de odihnă, a chemat studentele la bancă şi le-a invitat să joace ce ştiu ele mai bine. Ideea scipitoare a antrenorului reşiţean, pentru că, lucrurile s-au schimbat radical în teren şi Universitatea a întors rezultatul până la pauză. Reşiţenecele au intrat la cabine cu un avantaj de două goluri şi totul mergea în favoarea lor şi în debutul părţii secunde.

Şi-au pierdut coordonatorul!

Totul s-a năruit pentru Universitatea odată cu accidentarea gravă a Claudiei Rupa, creierul limpede din echipa lui Pera. Coordonatorul de joc al Reşiţei a suferit o recidivă la ligamentele genunchiului piciorului stâng operat în vara anului trecut şi are şanse mici să mai revină pe teren în acest sezon. Rămas fără soluţie pentru postul de centru, Pera a fost nevoit să improvizeze. A încercat ba cu doi pivoţi, ba cu un inter în postura de coordonator, dar Baia Mare a speculat la maximum şi a întors rezultatul. Ba chiar s-a impus la o diferenţă destul de mare, de şase goluri, cam exagerată faţă de cum au stat lucrurile în teren.

Pera, fără soluţii

La finele jocului, Florin pera a identificat motivele eşecului. “Noi am făcut o primă repriză bună, pe care am câştigat-o la două goluri. Din păcate, am avut probleme la finalizarea de la nouă metri pentru că interii nu au prins o formă foarte bună. Diferenţa au făcut-o, spun eu, şi portarii, pentru că Baia Mare a stat mult mai bine la acest capitol. La noi s-a rupt jocul în momentul în care s-a accidentat Claudia Rupa. Este singurul meu centru. Nu am avut practice nicio variant şi a trebuit să improvizez. Poate că acest joc ne va face să înţelegem că trebuie să investim mai mult, să încercăm să aducem mai multe jucătoare, să avem un lot mai numeros”, a declarat Pera.

Aribraj contesta de ambele tabere

Presaţia celor două purtătoare ale ecusonului EHF, Duţă şi Florescu, a nemulţumit ambele echipe. “Mă aşteptam la un arbitraj mai bun pentru că sunt arbitri internaţionali. Au fost decizii eronate care au dezavantajat, pe rând, cele două formaţii, dar nu cred că au avut vreo influenţă asupra rezultatului final”, a spus Ioan Băban, Antrenorul formaţiei din Baia Mare. “Au fost multe decizii controversate. Nu pot să uit că o jucătoare de-a mea era căzută în semicercul advers şi jocul nu a fost oprit până când Baia Mare nu a dat gol, în condiţiile unui moment-cheie, când scorul era egal. Nu vreau să pun însă acest eşec în spatele arbitrilor. Am fost dezavantajaţi şi noi şi Baia Mare, dar pe noi ne-a durut mai tare”, a comentat antrenorul Universităţii Reşiţa.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite