Jandarmii sunt cu ochii pe turiştii care au urcat pe munte în acest weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii sunt "la înălţime".
Turiştii sunt "la înălţime".

Schiorii şi cei care vor să uite de rutină la săniuş sunt aşteptaţi pe Semenic. După un sezon capricios, acest weekend poate fi ultima şansă a cabanierilor de a scăpa de criza turiştilor. Bucuria celor trei zile de libertate pentru schiori, pe muntele Semenic, este temperată de salvamontişti.

Aventurierii sunt astfel sfătuiţi să nu-şi încerce norocul departe de traseele turistice. Pârtiile cu grad mare de dificultate sunt rezervate exclusiv cunoscătorilor.
„Cele două pârtii denumite «Crucea de brazi» pot fi folosite de schiori de nivel mediu şi avansaţi. Cei care abia au făcut cunoştinţă cu acest sport nu ar trebui să folosească această pârtie“, a declarat Daniel Cizmaş, administrator SC Alpin Trans Semenic. Turiştii care abia au învăţat să-şi prindă clăparii de schiuri au pârtia lor, numită „Idioţi”.

Cu jandarmii la schi

Zăpada este numai bună de schiat şi pe „Nordica“ şi „Valea Soarelui“. Pentru o plimbare sănătoasă, puteţi să porniţi, pe schiuri, pe ruta „Măloasa“ de pe munte şi până la telescaun. În caz de urgenţă, turiştii aflaţi în cele două zone pot suna la numărul unic 112.
Schiorii care se aventurează în acest sfârşit de săptămână pe munte vor da, destul de des, nas în nas cu jandarmii de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”. Nu că oamenii legii ar fi neapărat pasionaţi de schi. Vremea predispusă la schimbare şi numărul mare al turiştilor îi va ţine pe Semenic şi pe Muntele Mic tot weekend-ul.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite