În Caraş-Severin se circulă greu, dar nu există drumuri blocate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În judeţ se circulă în condiţii de iarnă.
În judeţ se circulă în condiţii de iarnă.

Căderile masive de zăpadă şi viscolul puternic afectează traficul pe mai multe drumuri din judeţ, dar nicio arteră nu a fost blocată până la această oră. Drumul care leagă Reşiţa de Muntele Semenic este cel mai afectat şi există riscul să fie închis până când utilajele de deszăpezire vor reuşi să înlăture stratul gros de nea.

Şoferii care nu au autoturismele pregătite corespunzător pentru iarnă ar face mai bine să nu se aventureze pe şoselele judeţului, pentru că meteorologii nu au veşti dintre cele mai bune. “La ora 16, circulaţia rutieră se desfasura cu dificultate pe drumurile din zona oraşelor Oraviţa şi Moldova Nouă din cauza ninsorii abundente şi a vântului care bate cu putere, viscolind zăpada pe carosabil. În zonă sunt mai multe echipaje de poliţie care dirijează traficul rutier şi utilajele de deszăpezire”, precizează inspectorul Adriana Beţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.
Deocamdată nu sunt drumuri blocate pe raza judeţului, dar nu este exclus ca circulaţia să fie întreruptă temporar în unele zone. “Drumul către Semenic riscă să fie blocat de zăpadă. Viscoleşte foarte puternic şi utilajele fac faţă cu greu. Şi la Piatra Albă sunt probleme ceva mai mari. Pe DN 58 B şi pe Drumul European se circulă destul de bine”, spune subinspectorul Radu Ştefan, Serviciul Rutier Caraş-Severin.
“Recomandăm conducătorilor auto ca în astfel de condiţii meteo-rutiere neprielnice, în cazul în care deplasările nu sunt necesare, să nu plece la drum. Dacă totuşi deplasarea este absolut necesară, recomandăm conducătorilor auto ca înainte de a pleca la drum să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze, să-şi echipeze automobilul corespunzător pentru vreme de iarnă, să nu bruscheze comenzile maşinii şi să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum”, spune Adriana Beţa.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite