Filmul ultimelor clipe ale politistului înghiţit de Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina s-a umplut de apă în doar câteva momente.
Maşina s-a umplut de apă în doar câteva momente.

Pasagerii care se aflau în maşină, alături de tânărul Mihai Nicolaescu sunt în stare de şoc. Poliţistul de la frontieră care a murit marţi, după ce a plonjat cu maşina în apă a fost înmormântat cu onoruri militare, în oraşul de pe Bârzava. Poliţiştii au tras focuri de armă în semn de respect faţă de fostul lor coleg.

Poliţiştii de la frontieră care se aflau împreună cu Mihai Nicolaescu în maşină la momentul accidentului sunt şi acum în stare de şoc, din cauza momentelor prin care au trecut. „Mihai m-a luat şi pe mine, numai ce mă întorsesem din concediu. Este foarte greu să îmi amintesc ceva”, spune Alin Cospenda, colegul său. „Totul s-a întâmplat foarte repede. Nu îmi amintesc ce viteză aveam, dar ştiu că am plonjat în Dunăre. Maşina s-a umplut imediat cu apă şi nu am mai văzut nimic”, a adăugat colegul său. „Mihai nu era altfel decât de obicei. Eram prieteni foarte buni. Am făcut academia împreună”, a adăugat frontieristul, care spune că încă este buimac în urma evenimentului care i-a pus viaţa în pericol.

Mihai era plin de viaţă


“Era un om extraordinar, râdeam împreună, ne tachinam. Nu supăra pe nimeni, niciodată”, povesteşte răvăşit Alin Cospeda, care a fost alături de Mihai, în ultimele clipe de viaţă. În ceea ce priveşte serviciul, cei doi erau începători. Nu se angajaseră cu mult timp în urmă. Poliţistul înghiţit de ape era la început de carieră. Ofiţer de abia din luna decembrie, Mihai învăţa noile atribuţii pe care le avea, pe funcţia pe care a fost încadrat. “Din câte ştiu eu, Academia de Poliţie a terminat-o cu media opt, iar la licenţă a luat chiar o notă mare”, povesteşte colegul său.

Sportiv de performanţă
 
Mihai Nicolaescu a făcut şi sport de performanţă înainte să plece la Academia de Poliţie. “De la mine a auzit prima dată de şcoala militară şi academie. Am discutat cu părinţii lui şi aşa a ajuns să devină poliţist”, spune Zoltan Lipan, fostul său antrenor de karate. “Nu mi-a venit să cred că despre el este vorba, atunci când am auzit vestea. Am zis că este imposibil. Numai ce terminase şcoala”, a adăugat antrenorul. Mihai Nicolaescu a fost înmormântat astăzi, cu onoruri militare. 20 de poliţişti de frontieră au tras focuri de armă, pe ultimul drum al poliţistului.

“Maşina s-a umplut imediat de apă. De abia mi-am dat seama ce s-a întâmplat”, Alin Cospenda, colegul lui Mihai.



Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite