Vulcanicul Tadici, surclasat de Pera

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tadici nu se mai remarcă decât prin ieşirile nervoase
Tadici nu se mai remarcă decât prin ieşirile nervoase

Fostul selecţioner nu se mai remarcă decât prin ieşirile nervoase

Zalăul lui Gheorghe Tadici a piedut în faţa studentelor lui Florin Pera, în ciuda faptului că primul s-a dat în spectacol, iar arbitrii au înghiţit totul.
Universitatea Reşiţa şi-a confirmat statutul de revelaţie a actualei stagiuni din Liga Naţională de handbal feminin şi a învins cu 24-23 (12-11), în prima etapă a returului, Zalăul condus de pe bancă de reputatul Gheorghe Tadici. Vremurile când acesta îşi conducea magistral echipele de pe margine au apus de mult, acum, făcându-se remarcat doar prin ieşirile nervoase care întrec orice limită. Fostul selecţioner al României a fost protagonistul unui spectacol ieftin jucat în faţa publicului reşiţean şi cu largul concurs al celor doi arbitri, Belean şi Călina, care n-au avut curajul să-l trimită în tribună pe cel care confundă tot mai des terenul de sport cu mahalaua. Nici nu a început bine întâlnirea că Tadici şi-a şi ieşit din minţi. S-a certat cu toată lumea, cu arbitrii, cu spectatorii şi chiar cu elevele sale.


Tadici şi-a pierdut minţile

În prima repriză, Zalăul a părut să controleze ostilităţile, dar finalul a aparţinut elevelor lui Florin Pera şi Universitatea a intrat la cabine cu un avantaj fragil, de un singur gol. Motiv suficient pentru ca Tadici să ia foc şi să se năpustească asupra cavalerilor fluierului, cărora le-a imputat că sunt singurii vinovaţi pestru scorul de pe tabelă. În partea secundă, fostul antrenor al naţionalei feminine a României şi-a ajutat elevele chiar din teren. Tadici a întrerupt mai multe atacuri reşiţene pătrunzând în suprafaţa de joc, fără ca cei doi arbitri să ia măsurile prevăzute de regulament, şi anume, descalificarea acestuia. La jumătatea celei de-a doua reprize, Universitatea a reuşint să se desprindă la două lungimi, iar vulcanul de pe banca Zalăului a erupt din nou. “Hoţilor! Bă, hoţilor bă! Nenorociţilor, le băgaţi voi mingea în poartă. De ce furaţi bă?”, urla Tadici în Polivalenta reşiţeană cu trimitere la cei doi arbitri.


Final de senzaţie

Strategia a ţinut şi celor doi arbitri a cam început să le tremure fluierul în gură. Oaspetele au profitat şi au marcat cinci goluri fără a primi vreunul, cu şase minute înainte de final aflându-se în avantaj de trei goluri. De partea cealaltă, Florin Pera nu a dezarmat şi a refuzat să intre în capcana lui Tadici. Şi-a calculat cu mare atenţie mutările, a gîndit magistral ultimele minute şi eforturile lui şi al studentelor au fost răsplătite cu o victorie de senzaţie, smulsă in extremis. Reşiţenecele au înscris de patri ori consecutiv şi şi-au trecut în cont un succes puţin scontat. 
Ambiţia lui Pera a învins experienţa şi trucurile lui Tadici


Tehnicianul Reşiţei nu şi-a putut ascunde satisfacţia la finele meciului. “Este o victorie extraordinară, muncită, care ne ajută foarte mult în acest campionat. Suntem o echipă nou-promovată, care nu era cotată cu prea multe şanse, însă, cu muncă, seriozitate şi disciplină am reuşit să obţinem câteva rezultate excelente. Este o victorie mare, am învins o echipă din primele ca valoare în Liga Naţională, antrenată de fostul selecţioner Gheorghe Tadici. Este un mare succes şi pentru mine, pentru că am învins poate cel mai titrat antrenor din ultimii ani. Vreau să mulţumesc din tot sufletul fetelor pentru dăruire şi publicului care a fost excepţional. Eu îl respect pe domnul Tadici, îl apreciez pentru ce a făcut în handbalul românesc şi nu este treaba mea să comentez comportamentul dumnealui”, a spus Pera.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite