Câteva zeci de persoane sunt izolate în Clisura Dunării, din cauza zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Clisura Dunării mai ninge şi la această oră.
În Clisura Dunării mai ninge şi la această oră.

Zeci de persoane care locuiesc în zona capelei Bisericii Sfinţilor Cosntantin şi Elena din oraşul Moldova Nouă sunt blocate de nămeţi ce măsoară aprope doi metri, iar autorităţile se declară neputincioase în faţa naturii dezlănţuite. Vântul bate cu peste 100 km/h, iar operaţiunile de intervenţie sunt aproape imposibile.

Vreme de coşmar în Clisura Dunării, unde viscolul formează troiene de peste doi metri înăţime, care blochează locuinţele oamenilor. Căderile de energie electrică sunt şi ele foarte dese, iar oamenii sunt disperaţi că vor îngheţa în nămeţi. Vântul bate cu mare putere şi autorităţile nu găsesc soluţii pentru a ajunge la oamenii izolaţi. “Viscolul a provocat avarii la reţelele de energie electrică în toată Clisura. De la 5.30 la 12 , la Coronini nu a fost curent. Şi în Moldova Nouă sunt oameni izolaţi. Am înţeles că angajaţii primăriei încearcă să ajungă la aceştia cu tractoarele, dar e aproape imposibil”, spune Daniel Cârstea, locuitor al oraşului de pe malul Dunării.
Viceprimarul Gheorghe Sporea spune că angajaţii Primăriei sunt deja pe teren şi încearcă să rezolve toate problemele. “Vom face tot ceea ce se poate, tot ce este omeneşte, pentru ca nimeni să nu aibă de suferit. Stratul de zăpadă este însă foarte mare şi nu prea avem utilaje cu care sp putem pătrunde prin nămeţi”, a spus Sporea. Vom reveni cu amănunte.



Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite