Regal folcloric la aniversarea maestrului Achim Nica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Achim Nica, regele neînscăunat al cântecului popular bănăţean, a avut parte de o supriză deosebită la aniverasarea a 80 de ani de viaţă şi 55 de scenă. Dumitru Fărcaş, Nicolae Sabău, Traian Ilea, Traian Jurchelea, Andreea Voica, Stana Stepanescu, Ramona Viţa sau Petrică Mâţu Stoian sunt doar câteva din numele sonore care i-au cântat în prag aniversar lui Achim Nica.


La initiaţiativa Fundaţiei Vlad-S – Centrul de Iniţiere şi Promovare a Tineretului din Munţii Banatului, în Sala de Cultură din Oţelu Roşu, peste 800 de oameni s-au îngrămădit să îl aplaude pe cântăreţul de excepţie al Banatului, dar şi ca să urmărească un regal folcloric închinat acestuia, semnat de nume grele ale folclorului românesc. “Anul trecut am fost la Obreja, în comuna natală a acestei legende vii a folclorului autentic bănăţean. A aniversat atunci 79 de ani de viaţă şi am considerat că nu trebuie să dăm uitării acest mare interpret al muzicii populare din Banat. I-am promis atunci că, la 80 de ani, îi vom organiza noi o aniversare pe care să nu o uite cât trăieşte. Am fi vrut ca acest spectacol aniversar să aibă loc în Bucureşti, dar starea de sănătate nu i-a permis deplasarea în capitală”, spune Ion Stepanescu, preşedintele Fundaţiei Vlad-S, organizatorul evenimentului.
    Ovaţionat la scenă deschisă, Achim Nica a fost copleşit de onorurile şi distincţiile înmânate. Au venit să-i fie alături la ceas aniversar interpreţi de marcă ai cântecului popular românesc. Dumitru Fărcaş, Nicolae Sabău, Traian Ilea, Traian Jurchelea, Andreea Voica, Stana Stepanescu, Ramona Viţa sau Petrică Mâţu Stoian au fost protagoniştii unui adevărat regal folcloric, urmărit de o sală neîncăpătoare. “A fost un spectacol-maraton dedicat regelui neîncoronat al folclorului românesc. I-am dat cezarului ce-i al cezarului, pentru că Achim Nica merită toată recunoştinţa noastră. Petrecea a continuat la Restaurantul Central, alături de peste 400 de prieteni ai maestrului şi s-a întins până în zori”, a mai spus Stepanescu, personaj implicat în numeroase acţiuni cu caracter cultural sau sportiv derulate în Banat.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite