Cărăşenii au preferat să fure oficial anul trecut, în plină criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul infracţiunilor a crescut anul trecut
Numărul infracţiunilor a crescut anul trecut

Anul 2009 a adus cu 18% mai multe infracţiuni sesizate faţă de anul precedent. Din cele aproape 11.000 de infracţiuni sesizate, circa 2.000 sunt de natură economico-financiară.  Poliţiştii au constatat cu 13% mai multe infracţiuni faţă de anul trecut. În cazul a 6.100 dintre ele, locuitorii s-au ales cu începerea urmăririi penale.

Într-un top al cauzelor se numără infracţiunile judiciare şi cele de natură economico-financiară. „Trebuie subliniat că de cele mai multe ori, aceste infracţiuni nu se sesizează, poliţiştii de la economic au cercetat cazurile, au organizat acţiuni flagrante şi au soluţionat cazurile”, spune comisarul Dinu Nicorici, din cadrul IPJ CS.

Soluţionări mai multe

Oamenii legii au soluţionat cu 23% mai multe infracţiuni faţă de anul trecut. Dintre cele aproape 5.000 de infracţiuni în care s-a dat un verdict, circa 1.200 sunt de natură economico-financiară. „Avem creşteri atât la capitoul infracţiunilor constatate, cât şi la cele soluţionate, ceea ce înseamnă că este un lucru bun”, a declarat Dinu Nicorici. Acesta a adăugat că în anul 2010, poliţiştii se vor axa pe creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.



Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite