„Srecna Nova Godina” de zece mii de ori, în această noapte (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrecera sârbească
Petrecera sârbească

Mii de sârbi, ucrainieni, bulgari şi ruşi sărbătoresc în această noapte trecerea în noul an, după calendarul vechi. Cei mai mulţi dintre etnici sunt sârbi, circa 6000, urmaţi de ucraineni, 3500, bulagri şi ruşi.

Ora 10.00

Ortodocşii de rit vechi, fie ei sârbi sau ucraineni din tot Banatul, s-au strâns aseară la cantina Liceului „Ştefan Anghel” din Reşiţa ca să marcheze trecerea dintre ani. Devenită deja tradiţie în municipiul de pe Bârzava, petrecerea a adunat câteva sute de petrecăreți. Distracţia a ţinut până în zori. Atmosfera a fost întreţinută de vedeta muzicii poplare sârbești, Saban Saulici. Nu mai puţin de 500 de sârbi au jucat pe mese şi şi-au urat “La mulţi ani” la trecerea dintre ani, moment anunţat de ceasul de la Belgrad.

Ora 17.00

„Srecna Nova Godina” îşi vor spune astăzi, la miezul nopţii, cei peste zece mii de sârbi, ucraineni, bulgari şi ruşi care locuiesc în Caraş-Severin. Sârbii s-au înghesuit să îşi facă rezervări cu luni înainte. Ca la orice petrecere sârbească veritabilă, sârbii vor consuma şliboviţă din ţoi. De pe mesele etnicilor sârbi nu vor lipsi sarmalele, friptura şi vinul, dar nici tradiţionala plăcintă cu brânză şi nucile prăjite şi sărate, aducătoare, şi ele, de noroc şi prosperitate.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite