Mărşăluitorii reşiţeni se pregătesc pentru naţionale în parcuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mărşăluitorii au avut un sezon de excepţie.
Mărşăluitorii au avut un sezon de excepţie.

Atletismul reşiţean a avut un sezon 2009 de excepţie, bilanţul numărând peste 30 de medalii, dar părintele marşului în oraşul de pe Bârzava, Iosif Măzăran, este sceptic în ceea ce priveşte noul an competiţional, sprijinul material fiind tot mai redus.

Atletismul a rămas una din puţinele discipline care se poate lăuda cu rezultate notabile atunci când vine vorba despre sportul reşiţean. Cele mai multe succese se leagă de numele lui Iosif Măzăran şi a fiului său, Octavian, antrenori care au ştiut întotdeauna să scoată tot ce e mai bun de la elevii lor. În absenţa  unui stadion adecvat, atleţii reşiţeni se pregătesc prin parcuri, dar chiar şi aşa, rezultatele sunt dintre cele mai bune.
“2009 a fost un an foarte bun pentru noi. Am ieşit campioni cu echipa de seniori la marş şi am câştigat medalii şi titluri de campioni la fiecare categorie de vârstă”, spune Iosif Măzăran. Octavian Măzăran este la rândul său foarte mulţumit de bilanţul anului trecut: “Din cei cinci ani de viaţă a clubului Universitatea Reşiţa, 2009 a fost cel mai fructuos. Sunt peste 30 de medalii, două dintre ele internaţionale şi am avut pentru prima dată o participare la Campionatul Mondial de seniori”.
Acum, mărşăluitorii reşiţeni pregătesc naţionalele care vor avea loc în 20 martie pe malurile Bârzavei. “Ne lipseşte un stadion de atletism adevărat. La marş e mai simplu, că ne pregătim în parc, dar pentru ceilalţi sportivi nu e deloc uşor. Noi am întrerupt pregătirea în luna decembrie şi asta nu e deloc bine. Îmi trebuie o lună de zile să-i readuc pe sportivi la nivelul de la care au plecat”, a declarat Iosif Măzăran


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite