Zăpada de pe Muntele Mic le permite celor mici să ia lecţii de schi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţii schiori s-au distrat de minune în luna decembrie.
Micuţii schiori s-au distrat de minune în luna decembrie.

De la 1 februarie, se dă startul cursurilor de schi de Muntele Mic, alături de cinci instructori, specialişti în acest domeniu. Treizeci de copii au luat parte la cursurile de schi iniţiate de Asociaţia Club Montan Caransebeş.


Cursurile s-au derulat o săptămână, începând cu data de 17 decembrie. Deşi cea de-a doua tură de cursuri de iniţiere ar fi trebuit să înceapă imediat după Anul Nou, startul s-a amânat din cauza vremii. În timp ce pe ceilalţi versanţi din Munţii Banatului zăpada nu îi prea răsfaţă pe turişti, pe Muntele Mic, viscolul nu a permis reluarea cursurilor, astfel că, startul lor s-a amânat pentru data de 1 februarie. Copiii care vor să înveţe să schieze au vârste cuprinse între şapte şi paisprezece ani.

Schiori cu personalitate

„Prin aceste cursuri, noi încercăm să îi facem pe copii să aibă încredere în ei, să înveţe să cunoască muntele şi să să se descurce singuri, în situaţii de criză”, spune Răzvan Ioaniţescu, care, alături de soţia sa, îl ajută pe Coco Galescu să îi stăpânească pe copii. „Să lucrezi cu cei mici este o activitate care îţi dă satisfacţii mari. La sfârşitul taberei, ei nu îşi vor mai dori să plece. Dacă ei sunt mulţumiţi, şi noi suntem bucuroşi de rezultatele lor”, spune Răzvan Ioaniţescu, instructorul de schi. Robert Bogdanov are 13 ani, iar de patru ani vine în toate taberele oraganizate de Clubul Montan Caransebeş. „Îmi place să schiez şi mă simt bine în această tabără, alături de cei de la club”, spune tânărul pasionat de munte. 


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite