Meniul vegetarian preferatul reşiţenilor pentru masa de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţenii preferă salatele de Crăciun
Reşiţenii preferă salatele de Crăciun

Reşiţenii au ales să pună pe masa de Crăciun ciuperci şi legume la grătar. O parte din aceştia au ignorat rafturile cu carne din magazine şi au luat cu asalt raionul cu legume şi fructe. Acest tip de meniu este sănătos şi bogat în potasiu.

Tradiţionala masă de Crăciun este pregătită de multe gospodine cu mult interes. Sărmăluţele, piftia sau friptura nu lipsesc de pe mesele celor care adoră preparatele culinare pe bază de carne. Însă la polul opus sunt şi persoane care optează pentru un Crăciun vegetarian unde alimentele de bază sunt legumele şi fructele. Ioana Gruia este una din reşiţencele care a pregătit pentru masa de Crăciun un meniu deosebit, dar vegetarian.” Eu prefer salatele şi orice combinaţii de paste cu legume. Consider că aceste preparate sunt sănătoase şi nu îngraşă. Plus că există multe reţete foarte gustoase şi fără carne”.

Ciuperci şi ardei umpluţi pentru masa de Crăciun

O astfel de atitudine o au o parte din reşiţenii care preferă meniurile bogate în proteine. Aceştia şi-au făcut provizi de legume şi fructe pentru perioada sărbătorilor şi au trecut nepăsători pe lângă rafturile cu carne şi cârnaţi din supermarket-uri.” Noi preferăm chiar şi pentru ziua de Crăciun o mâncare uşoară. Am pregătit ciuperci pe grătar şi ardei umpluţi cu o pastă preparată din: cous-cous, ceapă, felii de ardei, morcovi, migdale şi ierburi proaspete. Acestea sunt bogate în potasiu, un mineral important în reducerea tensiunii sângelui”, a spus Cătălina Andriţoiu, o reşiţeancă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite