Mihai Bolintiș este comisarul-premiant al Inspectoratului de Poliție al județului Caraș-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii cărășeni s-au impus și în acest an la concursul național de șah, organizat la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Acesta a avut loc în perioada 31 octombrie – 05 noiembrie, în staţiunea Căciulata și a fost câştigat de comisarul Mihai Bolintiș, de la Serviciul Ordine Publică, al compartimentului de Sisteme de Securitate.

Totul a început în anul 1986 când a fost organizată prima ediţie a concursului de șa. Comisarul Bolintiş Mihai participă la competiție din anul 1992, atunci când s-a clasat în primii 10, iar din anul 1995 și până în anul 2011, nu a mai coborât sub locul VI.

În acest an, la competiţie s-au înscris 54 de concurenţi din toate structurile MAI, dar diploma pentru cel mai bun șahist i-a revenit concurentului din cadrul Inspectoratului de Poliţie Caraş-Severin.

Mihai Bolintiş a adunat 7,5 din cele 9 puncte posibile, câştigând concursul după 6 victorii şi 3 remize. La această ediţie au participat un maestru naţional, un candidat la maestru şi 12 jucători de categoria I, dintre care 10 cu un coeficient ELO de peste 1850.

Tot în cadrul competiției a avut loc şi concursul popular de „Şah Fulger (Blitz) Memorialul Gongu Răducan”, ediţia a V-a, în care participanţii trebuia să câştige partida în doar cinci minute, acesta fiind câştigat tot de comisarul Bolintiş Mihai, care a reuşit de această dată să strângă 7 puncte din tot atâtea posibile.

Dacă de-a lungul carierei sale poliţistul şi-a dovedit profesionalismul în toată activitatea sa, niciodată nu a renunţat la marea lui pasiune şi anume şahul pe care îl practică de mic copil de fiecare dată cu mare plăcere.

„Nu există neapărat un secret atunci când vorbim de șah, dar şahiştii, la fel ca şi poliţiştii, folosesc foarte mult memoria vizuală, de aceea practicarea şahului este benefică pentru toţi poliţiştii operativi. Practicarea acestui sport nobil are virtuţi preventive, ne formează o gândire strategică pe termen lung şi ne învaţă să calculăm consecinţele faptelor noastre”, a spus comisarul Mihai Bolintiș, care a reușit să se impună în fața colegilor săi din MAI.

Pasiunea pentru acest sport a mers mult mai departe şi marele campion nu s-a limitat doar la concursuri organizate în cadrul MAI, fiind membru al echipei de şah „Muncitorul Reşiţa”, care din 2008 şi până în prezent a activat în Superligă.
 
Din anul 2005 este şi secretarul Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin. Dovedind încă o dată că ştie să joace şah şi poate transmite şi altora această pasiune, s-a implicat în iniţierea copiilor în acest sport din anul 2008. Prima dată a fost instructorul a 10 copii de care s-a despărţit când aceştia au urcat o treaptă mai sus spre perfecţionare.

În prezent, comisarul are o grupă de iniţiere formată din 4 copii, cu vârste de până la 8 ani, cărora le transmite micile secrete din competiţiile închinate sportului minţii.

De-a lungul anilor, comisarul Bolitiş Mihai a câştigat trei locuri I, în anii 1998, 2009 şi 2011, două locuri II şi patru locuri III la competiţia organizată la nivelul MAI. La acestea se adaugă cele trei locuri I câştigate de comisarul Ungur Ovidiu, tot din judeţul nostru, în anii 1993, 1994 şi în 1996.

Aceste titluri fac ca judeţul Caraş-Severin să ocupe locul I într-un clasament neoficial al titlurilor obţinute de structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor.

„Forţa reală a jucătorilor participanţi e mult mai mare decât titlurile sau clasificările sportive obţinute, întrucât preocupările profesionale nu le permit să participe la competiţiile şahiste de peste an”, a adăugat Mihai Bolintiș.


Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite