EXCLUSIV: Fratele primarului din Vărădia, Paul Cornel Muşa, este dat în consemn la frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile române şi sârbe îl caută şi la această oră pe Paul Cornel Muşa, în timp ce anchetatorii continuă audierile în dosar. În afară de poliţiştii de frontieră care au fost audiaţi, procurorul  Cristinel Mihăilă a trecut şi la membrii familiei, care susţin că fratele primarului s-ar afla tocmai în Suedia.

Ieri au trecut şapte zile de la incidentul de la frontiera cu ţara vecină. Atunci, Paul Cornel Muşa a introdus ilegal pe teritoriul României 14.000 de pachete de ţigări şi a fost somat de poliţiştii de frontieră cu focuri de armă ca să oprească. Acesta a abandonat, însă autovehiculul şi s-a făcut nevăzut. De atunci, căutătile continuă, dar fără rezultat. „Noi nu ne pierdem optimisul. Toată autorităţile sunt în aleră în această zonă, iar Paul Cornel Muşa a fost dat în consem la frontieră”, spune Iasmina Maghiar, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Frontieră Caraş-Severin.
Ancheta continuă
Prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa, Cristinel Mihăilă spune că familia fugarului insistă pe faptul că fratele primarului din Vărădia ar fi plecat din ţară. „Familia spune că Paul Muşa ar fi în Suedia şi că acolo ar fi fost chiar şi în ziua producerii evenimentului de la granţia cu Serbia. Ei se bazează pe faptul că tractorul respectiv este înmatriculat pe alt nume, şi nu pe cel al fugarului”, spune prim procurorul. Oricum, ancheta continuă în acest caz şi anchetatorii speră să îi dea de catăp cât mai repede. Asta în ciuda faptului că până acum nu s-au făcut progrese de invidiat. În plus, anchetatorii au descoperit că țigările ar fi aduse printr-o filieră organizată, tocmai din Kosovo. "Țigările sunt contafăcute, valorează 125.000 de lei și au ajuns, probabil, în satul sârbesc Sălcița, unde trăiesc preponderent români. Cornel Mușa are neamuri acolo și bănuim că sunt și ele implicate", subliniază prim procurorul Cristinel Mihăilă. În momentul în care anchetatorii au certitudinea că este vorba despre o rețea organizată vor preda dosarul colegilor lor de la DIICOT.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite