Gaură la buget de 300.000 de euro pentru luna ianuarie. Termia bagă orașul în faliment!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întârzierea lucrărilor la cele opt microcentrale de cartie înseamnă pentru orașul Reșița funcționarea pe sistemul vechi. Acesta aduce pierderi de 40-50% pe rețeaua de distribuție. Firma care face lucrările a fost penalizată cu 0,1% pentru fiecare zi de întârziere.

Până acum, suma care s-a adunat din zilele de întârziere la finalizarea lucrărilor de la CET se ridică la 17.800 de lei, dar ea crește în continuare, de la o zi la alta. Partea proastă a lucrurilor, dincolo de lucrările care se mișcă cu încetinitorul este că Reșița trebuie să suporte pe luna ianuarie pierderi pe rețea de 300.000 de euro în această lună, din bugetul propriu. Pentru că nu sunt bani pentru plata datoriilor către E-On și Enel, cei 3.000 de reșițeni abonați la sistemul de termie și 21 de școli riscă să rămână în frig, de luni.

„CET să fie preluat de instituțiile județene, care au bani, pentru că noi nu primim la buget. Situația e gravă acum. Am tot făcut deplasări la București, dar nu mai găsim înțelegere. Am cerut 12 milioane de lei pentru termie, dar am primit numai 900.000 de lei”, a spus revoltat edilul șef al orașului, Mihai Stepanescu.

Acesta a adăugat că orașul nu face față financiar să susțină societatea CET 2010, mai ales că în cursul anului 2011, Consiliul Local a investit în termie 1,5 milioane de euro cu majorări constante de capital.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite