Studenţii reșițeni au rămas cu ochii în soare. Sala sporturilor este la mila ministrului care susține că nu are bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrarile la Sala Sporturilor nu pot fi continuate pentru ca nu sunt bani
Lucrarile la Sala Sporturilor nu pot fi continuate pentru ca nu sunt bani

Lipsa banilor, pentru finanţarea unor construcţii, începute în urmă cu ani, se face simţită în municipiul Reşiţa. Nu există cartier al oraşului în care să nu se găsească lucrări lăsate în paragină ori întârziate. Grădiniţa din cartierul Moroasa sau Sala sporturilor sunt doar două exemple în acest sens.

Lucrările de la grădiniţa din Moroasa au început în 2007 şi s-au oprit în mai multe rânduri, nefiind nici până astăzi finalizate. În acest caz, Primăria Reşiţa a pus la dispoziţie terenul şi utilităţile numai că nu a fost suficient, banii pentru lucrări trebuind să fie asiguraţi de Ministerul Învăţământului. Adrian Doxan, şeful Inspectoratului Judeţean Şcolar spunea că fondurile pentru grădiniţă nu au fost garantate niciodată finanţarea fiind făcută în limita posibilităţilor, din bugetul ministerului

Altă Mărie, aceeaşi pălărie
Acelaşi minister, al Educației, ar fi trebuit să aloce sumele necesare reconstrucţiei sălii sporturilor numai că, şi în acest caz, scenariul lipsei banilor pare copiat la indigo după cel de la grădiniţă. La Sala Sporturilor “30 Decembrie”, demolarea vechiului edificiu şi reconstruirea altuia nou a început în august 2009, la opt luni de la eliberarea autorizaţiei emisă în acest sens de Primăria Reşiţa, în decembrie 2008.

Odată demarcate, părea că termenul afişat de constructor va fi lesne de respectat. Totul s-a împotmolit când lipsa banilor a stopat finalizarea acestora. La această oră, clădirea este în mare proporţie terminată numai că, nu se ştie când studenţii reşiţeni se vor bucura de beneficiile ei. În urmă cu două săptămâni, Doina Frunzăverde, rectorul Universităţii “Eftimie Murgu”, îşi exprima speranţa că până în 2013, se va tăia panglica inaugurală. Declaraţia acesteia a venit în contextul vizitei ministrului învăţământului Daniel Funeriu, la universitate, vizită prilejuită de aniversarea a 40 de ani de funcţionare a instituţiei.

Fiind vorba de o aniversare, s-a vorbit numai despre realizări şi autonomia universitară. Cât despre Sala Sporturilor, nimic concret. Dacă Funeriu va deschide puşculiţa pentru a plăti şi restul de bani, necesari finalizării lucrărilor, rămâne de văzut pentru că, la Reşiţa, ministrul nu a auzit ori s-a făcut că nu aude doleanţele rectorului.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite