Circulă ca-n junglă pe străzile Reșiței. Șoferii au luat 40 de amenzi într-o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acţiunile poliţiştilor au loc în zonele intens circulate
Acţiunile poliţiştilor au loc în zonele intens circulate

Polițiștii de la rutieră au verificat pentru o zi modul în care se respectă acordarea de prioritate pietonilor sau mașinilor. Concluziile lor nu au fost dintre cele mai bune, mai ales că au descoperit și încălcarea altor reguli de circulație. 

În cadrul unei acţiuni desfăşurate de lucrătorii din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa, pe raza orașului, joi dimineață, a fost oprit pentru control un autoturism. În urma verificărilor, s-a constatat că autovehiculul a fost condus de un bărbat de 53 ani, însă autorizaţia de circulaţie provizorie era expirată încă din data de 22 octombrie.
„În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, a spus Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Zi cu ghinion pentru șoferi

Acţiunea desfăşurată de poliţişti a avut ca principal obiectiv prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietoni, dar mai ales prevenirea neacordării de prioritate acestora.

„Într-o singură zi au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor de circulaţie rutieră. Pentru că nu au acordat prioritate de trecere pietonilor aflaţi în traversarea regulamentară a străzii, patru conducători auto au fost amendaţi şi le-au fost reţinute şi permisele de conducere”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Alţi zece şoferi au rămas fără permisul de conducere pentru că au depăşit viteza legală de deplasare în municipiu.

Indisciplina pietonală a fost şi ea sancţionată. Astfel, cinci procese verbale de contravenţie au fost întocmite pietonilor care au traversat neregulamentar strada.

Un alt şofer care a efectuat o depăşire neregulamentară chiar pe trecere de pietoni s-a ales cu sancţiune contravenţională, iar pentru următoarele săptămâni va fi pieton.

Orice încălcare a normelor rutiere a fost sancţionată de oamenii legii fiind aplicate 16 sancţiuni pentru alte abateri. Valoare tuturor amenzilor aplicate joi se ridică la aproximativ 5000 de lei.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite