UPDATE Aproape 100 de șoferi sunt blocați pe Muntele Mic, pentru că au sfidat legea cu tupeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși nu se circulă pe drumul care leagă telescaunul de platoul de pe Muntele Mic, aspect care este și marcat și printr-un indicator, turiștii au sfidat regulile de circulație și s-au aventurat, în ciuda avertizărilor pe care le-au dat proprietarii de pensiuni și salvamontul. 

ORA 16.00 UPDATE Întrucât câteva mașini au rămas înzăpezite în timp ce coborau de pe munte, autoritățile s-au simțit obigate să bage utiajele pe drum. Acestea însă, nu au făcut față și s-au întors din drum. Din experiența anilor trecuți, este posibil ca mașinile să rămână acoperite de zăpadă până a primăvară. Un caz similar s-a întâmplat anul trecut cu o mașină românească.

ORA 10.00 Toate pensiunile de pe Muntele Mic funcționează acum la capacitate maximă, astfel că turiștii care au urcat cu mașinile sunt blocați acum și nu mai pot coborî. Salvamontiștii spun că viața acestora nu este în pericol, dar nu este vina nimănui că aceștia au sfidat legea și au urcat cu mașinile pe munte.

„Indicatorul de la telescaun nu l-a respectat nimeni. Este vina lor că s-au aventurat așa”, a spus șeful Serviciului Salvamont, Valentin Balaban. Proprietarii de pensiuni nu își fac probleme și nu au intrat în panică, pentru că situația se poate îndrepta.

„Dacă vor coborî două mașini mari, apoi pot ajunge și restul la baza telescaunului”, a spus Dorin Bolojan, administratorul unei pensiuni de pe Muntele Mic. În plus, aceștia susțin că oficialii de la Consiliul Județean ar trebui să monteze la baza drumului o barieră pentru că astfel de probleme au loc periodic.   



Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite