Polițiștii au dat peste 50 de sancțiuni din cauza vitezei, în doar câteva ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul mare al accidentelor rutiere produse de viteza conducătorilor auto i-a scos din nou în stradă pe polițiștii de la rutieră, care au stat pe drumurile din județ o noapte întreagă, cu 12 aparate radar. Amenzile au curs una după alta, semn că statisticile prezentate de polițiști cu zeci de oameni morți pe șosele nu i-au impresionat prea tare pe șoferi.

Lucrătorii din cadrul Serviciului Rutier de la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au organizat noaptea trecută o acţiune pentru reducerea numărului accidentelor rutiere. Vizați au fost șoferii vitezomani, dar și care urcă cu tupeu la volan după ce au băuat bine, au consumat droguri sau medicamente cu același efect.

„Poliţiştii au acţionat pe raza întregului judeţ cu 12 aparate radar, iar în doar câteva ore au aplicate 53 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care nu au respectat limita legală de viteză.

În total au fost testaţi cu aparatul alcooltest 272 de şoferi, însă patru dintre aceştia au rămas fără permis de conducere şi s-au ales cu dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, a spus Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Potrivit statisticii rutiere, până în luna octombrie, pe drumurile deschise circulaţiei publice din România s-au produs 6.711 accidente de circulaţie, în care şi-au pierdut viaţa 1.449 persoane, iar alte 6368   au suferit vătămări corporale grave. Principala cauză a tragediilor a fost viteza.



Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite