Reşiţa: Tânăra Dana Dobromir bate cancerul cu optimism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânăra de 24 de ani a fost tratată cu multă căldură de medicii din Germania
Tânăra de 24 de ani a fost tratată cu multă căldură de medicii din Germania

Dana Dobromir, din Bozovici, luptă cu boala într-un spital din Germania după ce medicii români nu au ştiut să o trateze. Dana este aproape vindecată, dar trebuie să continue tratamentul care costă aproximativ 70.000 de euro, bani pe care nu-i are.

Drama familiei Dobromir începe acum un an, când Dana a simţit primele dureri la şold. Apoi au urmat drumuri la medicii din Timişoara şi Reşiţa care i-au pus diferite diagnostice şi i-au recomandat antiinflamatoare, fizioterapie, şi chiar o saltea tare.

„Cel mai rău m-a tratat o doctoriţă din Reşiţa care mi-a spus că trebuie să fac la ea la cabinet 10 zile de fizioterapie. Am făcut tratamentul din banii mei, iar când i-am spus că durerile sunt din ce în ce mai mari, că nu pot să dorm noaptea, mi-a spus să mai fac 10 zile de gimnastică medicală, tot la cabinetul ei”, a mărturisit Dana de pe patul de spital din Germania.

Pentru că durerile au ajuns insuportabile, tânăra a insistat la un medic să-i dea bilet de trimitere pentru RMN. Verdictul avea să vină vara trecută. Rezultatul testului i-a fost pus în braţe la recepţia unei clinici private. 

O luptă contracronometru

Dana a căutat imediat pe internet cum se traduce denumirea medicală a diagnosticului: CANCER. „Am început să urlu. Ştiu că este un termen urât, dar aşa a fost. Nu ştiam cum să-i anunţ pe părinţii mei pentru că ştiam cât le este de greu”, a mărturisit tânăra. Cu o dorinţă imensă de a trăi, Dana a început o luptă contracronometru.

70.000 de euro pentru tratament

Tânăra nu a mai aşteptat în România şi a ajuns în Germania, unde este aproape vindecată. Până acum a cheltuit peste 25.000 de euro, bani obţinuţi de la rude, prieteni şi oameni din zona Almăjului care au vrut să o ajute. Tânăra este aproape vindecată de cancer, dar tratamentul trebuie continuat şi costă 70.000 de euro, bani pe care nu-i are. Cine doreşte să o ajute pe Dana poate să o facă în conturile: RO 55 BRDE 110 SV 207 330 111 00 (pentru lei) şi RO 02 BRDE 110 SV 207 331 011 00 (pentru euro), deschise la sucursala BRD Reşiţa, pe numele Daniela Dobromir.

CITEŞTE ŞI:

Dana Dobromir: Moarte sigură în România, viaţă nouă la nemţi

EXCLUSIV Studenta condamnată la moarte de medicii incompetenţi: "Îmi venea să ţip! Am CANCER! Cât să mai aştept !?"

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite