Psihologii sunt pe urmele spărgătorilor de bănci, pe care poliţiştii nu i-au prins încă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A trecut aproape o săptămână de la jaful armat care a avut loc în Reşiţa. Oamenii legii întâmpină greutăţi în prinderea hoţilor care au jefuit banca Raiffeisen, astfel că specialiştii vin cu indicii importante. Hoţii au în spate academia puşcăriei.

Specialiştii în criminalistică vin cu descrierea tipologiei umane, care a permis producerea unui astfel de jaf, cu sânge rece. „Cei care au comis jaful au folosit un mod de operare simplu. Hoţii sunt voiajori, iar şansele ca cineva să îi prindă sunt foarte mici”, a declarat psihologul criminalist, Tudorel Butoi.

Doctorul în psihologie a subliniat faptul că cele două persoane au în spate academia puşcăriei, deci este foarte posibil ca măcar una dintre ele să fie recidivistă. „Este un simplu furtişag. Cu siguranţă, cele două persoane nu au avut un plan de atac elaborat, aşa cum se întâmplă în grupurile mari, care implică multe persoane”, subliniază psihologul Tudorel Butoi. El a adăugat că cei doi pot fi chiar şi persoane analfabete, cărora nu le-a plăcut şcoala, dar cu siguranţă iubesc luxul. „Hoţii de la Reşiţa au acţionat în căutarea luxului pe care l-au văzut la televizor”, mai spune profesorul universitar.

„Avem un cerc de suspecţi, însă este dificil să îi prindem. Nu le putem face portretul robot, pentru că aveau căşti de motociclist pe cap”, spune Adriana Beţa, purtătorul de cuvânt al poliţiştilor. Ba mai mult, cu excepţia indiciului fizic, legat de statura unuia dintre jefuitori, oamenii legii nu au un alt indicator.
De la jaf au trecut deja câteva zile, iar autorii unei astfel de operaţiuni nu stau într-un singur loc.

Azi la Reşiţa, mâine la Paris

Potrivit specialiştilor, hoţii voiajori operează astăzi la Reşiţa, iar mâine în orice capitală din Europa. Jaful armat din banca reşiţeană a avut loc săptămâna trecută, când două persoane, îmbrăcate în haine închise la culoare, înarmate cu pistoale, au furat 5.000 de euro şi o sumă importantă de bani. Întreaga operaţiune a durat circa 90 de secunde.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite