Reşiţa: Povestea traficantului timid din Moroasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii în psihologie spun că este posibil ca tânărul retras şi timid să fi fost influenţat de mentalitatea de gaşcă.

Valentin C, zis „Honda”, este o persoană introvertită, care nu comunică prea mult cu cei din jur. Locuieşte în cartierul Govândari şi provine dintr-o familie modestă. Apropiaţii îl cunosc ca fiind o persoană destul de dificilă, iar cei mai mulţi dintre ei nu au o părere foarte bună despre tânărul suspect că ar consuma droguri. „Este destul de dificil. Nu este o persoană extraordinar de prietenoasă, este mai retras. Nu credeam că ar putea consuma droguri, nu mi-aş fi imaginat. Acum, asta este. Fiecare face ce crede că e mai bine pentru el”, a spus Adrian H. , un cunoscut al  băiatului.

Fuga de durere, sursa ilegalităţii

În ceea ce priveşte noţiunea de drog, acesta poate fi orice substanţă care provoacă dependenţă, însă majoritatea oamenilor nu iau în calcul şi drogurile legale. Toată lumea îşi îndreaptă atenţia spre drogurile ilegale, spun psihologii. Cauzele care duc la o astfel de dependenţă nu sunt puţine la număr. „Ele pot fi multiple. Se poate vorbi  de un cumul de cauze, format din anturaj, evaziuni neadaptative, fugă de durere. Fiecare substanţă care se consumă poate produce un efect halucinogen, un comportament atipic, neadecvat. Practic, contează foarte mult istoricul fiecărei persoane, dacă există un teren vulnerabil, care să determine un comportament imprevizibil”, a explicat Adrian Nandriş, psihoterapeut.

În data de 12 noiembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT, au făcut 15 descinderi simultane la domiciliile şi reşedinţele principalilor membri ai grupării. În urma descinderilor, s-au descoperit jumătate de kilogram de haşiş, sume importante de bani, de ordinul miilor de lei, şi a fost confiscat un autoturism.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite