Reşiţa: Datornicii la bugetul de stat au fost premiaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Finanţelor Publice îşi stigmatizează datornicii. Oficialii au afişat pe site un top al celor mai mari 10 restanţieri la bugetul de stat.

Uzina Constructoare de Maşini Reşiţa este unul dintre cei mai mari angajatori din judeţul Caraş-Severin, cu aproximativ 2.500 de angajaţi. Deşi disponibilizările ies din calcul, atunci când vine vorba despre perioada de recesiune, uzina este unul dintre cei mai mari datornici la bugetul consolidat al statului. Potrivit Ministerului Finanţelor Publice, UCM Reşiţa este ocupanta locului şapte, dar a fost singura companie din topul primilor 10 datornici ale cărei obligaţii au scăzut faţă de perioada anterioară, de la 264,5 milioane, la 261,8 milioane de lei.

Restanţele sunt istorice

Potrivit purtătorului de cuvânt al UCMR, Sergiu Taban, „datoriile către bugetul statului provin din cumulul datoriilor istorice, pentru care s-au emis ordine comune, care reglementează modul de înregistrare a acestora, dar şi din datoriile curente, lunare”. Sergiu Taban a adăugat că societatea face eforturi să achite anual o parte din aceste creanţe, iar faptul că valoarea datoriilor este mai mică demonstrează că  UCM îşi plăteşte constant şi la termene legale tranşele din eşalonarea datoriilor istorice.

În top, de două ori

În acelaşi top al MFP, apare încă o societatea cărăşeană: Moldomin SA Moldova Nouă, care a ocupat penultima poziţie în clasament, cu datorii de 196 milioane de lei.

Datornicul premiat

În ciuda datoriilor pe care Uzina Constructoare de Maşini Reşiţa le înregistrează la bugetul de stat, grupul de firme al UCMR este preamiat, la nivel local. Astfel că, în „Topul firmelor private” al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin, realizat în anul 2008, firmele din grup au obţinut mai multe locuri întâi, printre care şi cel de la categoriile de cercetare-dezvoltare sau turnarea oţelului.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite