Staţiunea Trei Ape este luată cu asalt în weekend, în ciuda prețurilor mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca să nu aibă surprize şi să doarmă în cort, turişti din toată zona de vest şi-au rezervat un loc de cazare din timp la Staţiunea Trei Ape. Complexul funcționează la capacitate maximă de când a început vara, astfel că și alți oameni de afaceri au luat decizia că este timpul să investească în zonă.

Câteva sute de turişti şi-au planificat din timp finalul de săptămână, în zona Muntelui Semenic. Deşi preţurile de cazare sunt piperate şi ajung chiar şi până la 240 de lei pe noapte, o cabană, rezervările nu dovedesc că ar fi perioadă de criză. „Peste 60 de turişti şi-au anunţat prezenţa la complexul nostru turistic. Asta înseamnă că funcţionăm la capacitate maximă. Cam toată vara, situaţia a fost similară”, spune managerului complexului turistic de la Trei Ape, Maria Munteanu, care a adăugat că rezervările le fac, în special,turiştii străini, dar şi cei din zona de vest a ţării. În ceea ce îi priveşte pe reşiţeni, nu au nevoie de cazare, pentru că, oricum, sunt la doar o oră de destinaţia de vis.
Investiţii noi, în plină criză
În plus, în zona Trei Ape-Brebu Nou, doar în ultimul an s-au deschis două pensiuni noi, deşi este criză. „300.000 de euro am investit în pensiune şi  sunt neaşteptat de mulţumit de numărul mare de clienţi. Vin şi din Bucureşti şi chiar din Constanţa”, spune Tibi Nicorici, proprietarul unei noi pensiune deschise la Brebu Nou.  „E la circa 900 de metri altitudine lacul şi este mult mai răcoare decât în oraş. Nu stau prea mult pe gânduri. În fiecare zi de weekend urc cu maşina. Bineînţeles, doar atunci când nu am treabă în oraş”, spune reşiţeanul Dorin Frunzete, fermecat de îmrejurimile înalte.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite