Reşiţa: Şase decenii de teatru profesionist la Reşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aniversare la Teatrul „G.A. Petculescu“, cu un moment de reculegere pentru maestrul Gheorghe Dinică. La acest sfârşit de săptămână, Teatrul „G.A. Petculescu” a marcat 60 de ani de existenţă, la Reşiţa.

Aniversarea a fost deschisă cu un moment de reculegere pentru marele maestru Gheorghe Dinică. „A fost punctul de referinţă al teatrului în ultimii 30 de ani“, a declarat Nicolae Vlădulescu, directorul teatrului reşiţean.
La manifestări au participat actuali şi foşti actori ai teatrului, dar şi iubitori ai celei de a şaptea arte. Au fost acordate diplome de excelenţă în memoria celor care au slujit ani la rândul scena teatrului reşiţean. Emil Reus, Grigore Alexandrescu, George Drăgulescu, Victor Mihăiescu, Vasile Tomiţă şi, nu în ultimul rând, George Ulică, cu toţii au devenit măturători de praf de stele.

Scenă pentru eroi
Cei prezenţi şi-au adus cu drag aminte de ceea ce a însemnat pentru ei scena teatrului. „Scena acestui teatru a fost susţinută de eroi. Deplasările în judeţ, dar şi în ţară, sunt presărate cu amintiri frumoase“, a precizat Tanţa Lache, una dintre cele mai cunoscute actriţe ale teatrului. Ea a servit scena timp de 40 de ani, iar în momentul de faţă se declară dezamăgită de faptul că sprijinul oferit acestei arte s-a diminuat. „Nu mai merg la teatru pentru că mă apucă jalea din cauză că munca de zile întregi a unui actor este apreciată doar de doi, trei spectatori“, a mai adăugat Tanţa Lache. Generaţia de actori actuală este formată din 16 artişti, iar cei care stau în spatele scenei sunt în număr de 23. Aceşti oameni deosebiţi sunt astăzi cei care pot fi numiţi eroii Teatrului „G.A. Petculescu“ Reşiţa.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite