Lucrările la E 70 sunt blocate din cauza exproprierilor întârziate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surse din cadrul firmei constructoare Pantechniki, cea care lucrează în prezent la Drumul European 70, precizează că problema nu este deloc la ei, așa cum spun oficialii de la drumuri. Asta pentru că, sectoare însemnate de drum sunt încă în posesia localinicilor care nu vor să renunțe la ele.

Deși cei de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara ar fi trebuit să rezolve problema expropierilor încă de când s-a instalat șantierul în zonă, și acum sunt pasaje, de drum la care proprietarii nu vor să renunțe. Asta îngreunează derularea lucrării în condiții normale. „Sunt contracte internaționale, nu ne putem bate joc de ele chiar așa”, spun surse din cadrul firmei grecești, care au refuzat să își divulge identitatea. În plus, reprezentanții  Pantechniki sunt supărați din cauza atitudinii negative pe care autoritățile locale o afișează față de o lucrare de asemenea proporții. La Armeniș, Buchin și Domașnea sunt porțiuni serioase de drum, care nu au fost expropriate, iar dacă acolo nu se rezolvă problema, constructorul nu își poate duce lucrarea la final, nici în luna noiembrie, deși acesta este cel de al doilea termen avansat pentru finalizarea porțiunii de drum a E 70, din Caraș-Severin. În ceea ce privește alunecările de teren care au avut loc în zona Domașnea, reprezentanții firmei grecești subliniază faptul că vina aparține proiectantului, ei doar au pus în practică un proiect care nu le aparține.

Sancționat cu sute de mii de lei

“Constructorul a fost penalizat până acum cu suma de 200.000 de euro, pentru că nu a asigurat circulaţia în condiţii normale, pe tronsonul de drum unde se lucrează”, spune Ioan Boba, şeful de secţie al Drumurilor Naţionale din Caransebeş. Problemele au fost legate inclusiv de semnalizarea corespunzătoare a drumului. Şoferii au avut bătăi de cap, din cauza acestor minusuri, sunt de părere cei de la secţia de drumuri naţionale din Caransebeş. Faţă de cele 200.000 de euro, la orizont se întrevăd şi alte penalizări. „Din cauza întârzierilor, am propus şi alte sancţiuni pentru firma greacă, însă nu se cunoaşte încă valoarea. Constructorul a încercat pe cale amiabilă să scape de sancţiune, dar nu suntem îngăduitori”, a adăugat Ioan Boba. Acesta susţine că în cazul în care grecii nu vor achita amenda pe care urmează să o primească, vor ajunge ca instanţa să îi oblige. Într-un final, dacă temenul limită de construire a celor 44 de kilometri de drum tot a expirat în mai, 2008, acum acesta a fost prelungit până în noiembrie 2010. Valoarea lucrării pe acest tronson de drum este de 560.000 de euro.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite