Reșița rămâne sub avertizarea codului galben de viscol și ninsori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care nu îşi curăţă zăpada riscă amenzi usturătoare Foto: arhivă Adevărul
Cei care nu îşi curăţă zăpada riscă amenzi usturătoare Foto: arhivă Adevărul

Județul Caraș-Severin este încă sub incidența codului galben. Viscolul de azi noapte i-a cam speriat pe cărășeni, însă de această dată acoperișurile de la blocuri nu au mai fost luate pe sus de vijelie. Potrivit avertizărilor meteo, codul galben ar trebui să se termine la ora 12.00, însă o prelungire nu este scoasă din calcul.

La această oră, termometrele din Reșița aratau zero grade celsius. Potrivit meteorologilor, toamna s-a cam dus, iar anotimpul geros își face loc tot mai mult să îi sâcâie pe oameni. Mai sunt ninsori pe arii restranse in nordul si centrul tarii, iar in prima parte a zilei precipitatii mixte in sud-est, unde sunt si conditii de producere a poleiului.

Vantul sufla cu intensificari in estul tarii si la munte. Temperaturile maxime nu mai trec de zero grade in nord si centru, in rest maximele sunt pozitive, dar modeste, cel mult 3-4 grade in Campia Romana si 5 pe litoral.

Sambata continua racirea vremii. Desi ziua debuteaza cu o dimineata predominant insorita in toata tara, dupa-amiaza si noaptea urmatoare in jumatatea de vest a tarii se aduna norii si ninge in Banat, Crisana si Maramures, razlet si in Transilvania si Oltenia. In celelalte regiuni va fulgui izolat. Vantul este mai intens in Dobrogea, in prima parte a zilei.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre minus 7 grade in depresiuni si 2-3 grade in Lunca Dunarii. Si in Bucuresti continua sa se raceasca. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Maxima urca cu greu la amiaza pana la 1-2 grade, chiar daca va fi soare.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite