Deficitul de profesori din Caraş-Severin trimite la catedră dascăli de mâna a doua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Caraş-Severin se confruntă cu un deficit serios de dascăli. Potrivit oficialilor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, dintre cele  aproximativ  o mie de locuri scoase la concursul de titularizare, doar 65% au fost ocupate. În judeţ  sunt 138 de catedre incomplete, care vor fi scoase încă o dată la concurs.   

Deşi în judeţul Caraş-Severin au fost scoase la concurs circa 1.000 de posturi, numai 60 dintre acestea au fost titularizabile. În plus, în ciuda faptului că numărul de posture, fie el şi de suplinitori a fost mai mic decât cel de locuri pus la bătaie de inspectorat, chiar şi aşa, 35% dintre posture au rămas libere. “Locurile care nu s-au ocupat până acum, le scoatem încă o dată la concurs, in etapa a doua a concursului de titularizare din această lună”, a declarat Adrian Doxan, inspectorul şcolar general.

Dascăli nemulţumiţi

La polul opus, sunt dascăli supăraţi că, deşi au luat medie de trecere la examenul de titularizare, nu reuşesc să obţină postul dorit. Zaharia Pătraşcu se teme că va rămâne fără catedră din cauza eventualelor aranjamente puse la cale colegii săi. Profesorul insinuează că la catedra de matematică a şcolii din Cornea se pregăteşte scaunul pentru altcineva, deşi acesta i se cuvine lui. Zaharia Pătraşcu, cadru didactic cu o experienţă de 15 ani la catedră, susţine că situaţia Ralucăi Creţu, învăţătoarea de zece la titularizare care a anunţat că va renunţa la învăţământ din cauza neregulilor din învăţământul românesc, nu este singulară. Profesor suplinitor de matematică, acesta a predat în ultimii cinci ani la Şcoala cu Clasele I-VIII din Cuptoare. De la 1 septembrie 2010, această unitate şcolară s-a comasat cu şcoala din comuna Cornea.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite