Familiile victimelor lui Hauptmann își plâng morții. Vitezomanul își plimbă câinele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul care a băgat în pământ şase oameni şi-a refăcut viaţa la numai un an de la cumplitul accident de la Birda. În timp ce grefierele Judecătoriei Deta uită să-l cheme în faţa instanţei pentru a răspunde de cele întâmplate la 7 iulie 2010, Hauptmann se relaxează.

Băiat de bani gata, Claudiu Hauptmann a a gonit spre moarte cu 160 km/h, pe o ploaie torenţială, nu mai puţin de şase oameni, printre care şi iubita sa, Adelina Ardelean, care nu împlinise încă 18 ani, şi cea mai bună prietenă a acesteia, Delia Roşian. La mai bine de un an de la producerea tragediei, tânărul se comport ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. În timp ce justiţia întârzie să dea un verdict în dosarul aflat pe rol la Judecătoria Deta, în care este acuzat de ucidere din culpă, Claudiu Hauptmann îşi vede de treabă şi chiar îşi face planuri de viitor. S-a pus pe picioare după leziunile suferite în cumplitul accident, merge la sala de forţă pentru a fi mereu în formă, se relaxează plimbându-se cu câinele, iese cu prietenii şi se plimbă chiar pe sub nasul rudelor victimelor. Mai mult decât atât, şi-a continuat studiile, a absolvit Liceul Diaconovici Tietz, cu notă destul de bună, 7,38, şi acum se pregăteşte de facultate. Una din grefierele Judecătoriei Deta a uitat să-i amintească tânărului, printr-o citaţie, că marţi ar fi trebuit să se prezinte din nou în faţa instanţei, astfel că, până la data noului termen, 19 octombrie, se poate acomoda şi cu viaţa de student.
    În tot acest timp, rudele celor pieriţi în accident nu pot înţelege cum este posibil ca instanţa să fie atât de blândă cu un om care a semănat tragedie în atâtea familii. “Este un derbedeu, că nu pot să-i spun altcumva. Păi a omorât şase oameni şi el se distrează, merge la discotecă şi se plimbă toată ziua. Trebuia închis de mult”, spune, printre lacrimi, Ion Roşian, tatăl Deliei, una din victimele accidentului.

Amenințat cu moartea
Claudiu Hauptann este judecat pentru ucidere din culpă la Judecătoria Deta. Avocaţii tânărului au cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie strămutarea procesului, motivând mediatizarea excesivă a cazului şi posibilitatea influenţării sentinţei judecătorilor, însă cererea le-a fost respinsă. Hauptmann a făcut şi un memoriu în care susţine că primeşte ameninţări cu moartea. La ultimul termen al procesului aflat pe rol nu s-a prezentat deoarece grefiera Monica Mihăiescu a uitat să trimită citaţii, motiv pentru care s-a amânat pentru luna octombrie.

“Fiul meu îşi va reface viaţa. Dacă e vinovat de ceva, va plăti, dar asta o va hotărî instanţa de judecată”,
Doru Hauptmann, tatăl lui Claudiu Hauptmann

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite