O gospodină uitucă a pus pe jar pompierii, poliția și ambulanța

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au intrat pe geam să ia cratița de mâncare de pe foc.
Pompierii au intrat pe geam să ia cratița de mâncare de pe foc.

Aproape 20 de cadre au fost alertate la un incendiu în cartierul Govândari. Zeci de curioși s-au adunat la fața locului ca să vadă despre ce este vorba. Asta mai ales că blocul vizat de pompieri este amplasat vis a vis de o școala generală. Lucrurile, însă nu au scăpat de sub control, spre liniștea vecinilor alertați.

În urmă cu aproximativ o oră, pompierii, poliția și angajații Serviciului de Ambulanță s-au deplasat de urgență pe Strada Nuferilor din Reșița, în urma unui apel dat la numărul unic de urgență 112. Vecinii s-au alertat, după ce fumul gros care a ieșit dintr-un apartament de la etajul 1 i-a speriat de moarte.

„Eram acasă și tot apartamentul meu s-a umplut de fum. Nu mai vedeam nimic. Ne-am speriat și am sunat la 112”, spune Nicolae Liviu, vecinul din apartamentul cu bucluc. Reprezentanții pompierilor nu au găsit pe nimeni acasă în momentul intervenției, așa că au intrat pe geam în bucătărie . „Nu este nimic grav, proprietarii au uitat o oală cu mâncare pe cuptor și au plecat de acasă”, spune vecinul care a alertat pompierii.

Avertizări de la specialiști
„Reamintim populației că înainte să plece de acasă trebuie să ia toate măsurile de precauție ca să evite un potențial dezastru. Aprinderea aragazului se realizează pe sistemul gaz pe flacără, adică se aprinde întâi chibritul, apoi butonul aragazului. Nu lăsați mâncarea pe foc nesupravegheată și luați-o de la încălzit dacă trebuie să părăsiți bucătăria pentru o perioadă de timp mai îndelungată.

De asemenea, opriți din funcțiune aragazul, după ce ați ce terminat de gătit”, precizează locotenentul Daniel Dogaru, din cadrul ISU „Semenic”. Alte recomandări pentru evitarea incendiilor din bucătării se referă la înlăturarea depunerilor de grăsime și resturi de mâncare de pe aragaz, deoarece pot lua foc ușor, dar și a lichidelor combustibile din apropierea aragazului.

În cazul în care conținutul tigăii ia foc este important să acoperiți oalele cu capac sau prosop umed și nu să turnați apă. Dacă, totuși, nu reușiți să stingeți incendiul, evacuați persoanele din casă și apelați pompierii la numărul unic de urgență 112.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite