Orașul pe scurt: Vânătorii din Caraș-Severin trebuie să plătească taxe mai mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza se resimte și în fondul de vânătoare. Nu doar prețul benzinei este mai mare, ci și taxele care se li aplică vânătorilor, începând din acest an. Totuși, cei care sunt cu adevărat pasionați de vânat plătesc oricât. În ultimii ani, numărul celor care s-au înscris în asociația de profil din Caraș-Severin este tot mai mare.

Din acest an, taxa pe care trebuie să o plătească vânătorii, membri ai asociaţiei, este de 1.200 de lei, mai mare cu 300 de lei faţă de cea din anul trecut. Majorarea vine ca urmare a recalculării taxelor potrivit legilor apărute anul trecut. Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Caraş-Severin are 6.800 de membri, dintre care 2.100 vânători. În ultimii doi ani, numărul acestora a crescut, dar, până anul trecut, cotizaţia a rămas în jurul aceloraşi valori.

Tabăra distracției la altitudine
Noul an a început cu o tabără de schi pentru iubitorii sportului alb. Din această săptămână, asociaţia „Prietenii Munţilor“ de pe Semenic a dat startul taberei, care este dedicată copiilor cu vârstele cuprinse între 6 şi 18 ani. Activitatea se întinde pe parcursul a opt zile. În tabără au venit 70 de copii, majoritatea din Reşiţa, dar şi din Timişoara, Arad şi Lugoj. Zăpada nu este suficientă, dar jocurile de socializare le ocupă tinerilor timpul.

Întârziații plătesc cu dizolvarea
Firmele din Caraș-Severin sunt codașe la depunerea bilanțului financiar-contabil la Registrul Comerțului pentru anul care a trecut. Potrivit ONRC, cele mai mari rate de întârziere sunt în judeţele Caraş-Severin, Teleorman şi Maramureş. În județ, 15% dintre firme sunt restante cu bilanţurile pe anul 2008 şi alte 22% nu au depus actele pentru anul 2009. În cazul în care administratorii firmelor uită să depună aceste hârtii, societățile lor riscă să fie dizolvate.

 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite