Funcționarii publici pregătesc greve fără precedent, după ce au rămas fără drepturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcționarii din administrația publică s-au apucat de strâns semnături pentru viitoarele acțiuni de protest pe care le vor organiza în perioada care urmează. Liderii sindicali au inițiat această acțiune pentru că în 2011 bugetarilor li se mai taie din drepturi, pe lângă cele 25 de procente care li s-au luat din salarii.

În ciuda promisiunilor că din anul 2011, bugetarii vor primi înapoi cele 25 de procente din salariu, noul an le aduce și alte minusuri, spre nemulțumirea oamenilor care au ajuns la capătul răbdărilor.

“Guvernul României nu a ţinut cont de aspectele semnalate, sfidând şi dispreţuind întregul aparat de specialitate din administraţia publică locală şi nu numai, mai mult decât atât, a adoptat Legea nr. 285/2010 privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fondurile publice.

Prin această lege, pe lângă faptul că nu se revine la salariul dinaintea diminuării cu 25%, se anulează prima de vacanţă şi al-13-lea salariu. Practic, aceasta nu este o lege de salarizare, ci una pentru diminuări salariale şi interzicerea unor drepturi”, a declarat în această dimineață pentru Ziarul “Adevărul de Seară Reșița”, Marian Apostol, președintele CNS Cartel Alfa.

Strâng semnături
Tocmai din cauza acestor nemulțumiri, liderii sindicali se apucă de strâns semnături, ca să declanșeze acțiuni de protest.

“Din aceste motive, Biroul Executiv al F.N.S.A., întrunit în şedinţă în data de 21.01.2011, a hotărât declanşarea conflictului de muncă la nivelul ramurii administraţie publică şi organizarea  acţiunilor de protest de tip grevist, pentru soluţionarea revendicărilor noastre şi redobândirea drepturilor pentru salariaţii din acest sector de activitate”, a adăugat liderul sindical, care spune că acțiunile de protest organizate în urma strângerii de semnături vor avea o amploare fără precedent.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite