Contrabandiștii lui Halăs folosesc telefonul fără fir din spatele gratiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihologul şi unul din avocaţii contrabandiştilor de ţigări sunt acuzaţi de influenţarea martorilor. Apărătorii grupului condus de fotbalistul Florian Halăs susţin că dosarul întocmit de procurori este foarte subţire şi lipsit de probe.

Din cei şapte contrabandişti de ţigări care controlau zona Oraviţa ridicaţi de procurorii DIICOT la finele lunii mai, doar Pavel Ţunea a reuşit să iasă de după gratii.

Florian Halăs, considerat liderul grupului, Petru Tare, Cosmin Bumbu, Cristian Szilagy, Ştefan Muntean şi Dalibor Jurcă continuă să stea în arest preventiv. Tribunalul Caraş-Severin a admis cererea DIICOT şi a prelungit măsura arestării preventive pe o perioadă de 20 zile, până la data de 26 decembrie 2010.

“Instanţa respinge cererile formulate de inculpaţi privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea sau ţara”, se arată în încheierea Tribunalului Caraş-Severin. Curtea de Apel Timişoara a menţinut această hotărâre, motiv pentru avocaţii celor şase contrabandiştim să sară la gâtul magistraţilor.    

Totul pleacă de la motivarea procurorului, potrivit căreia, avocatul Teofil Drugărin şi psihologul Paula Toderean ar fi încercat să influenţeze declaraţiile inculpaţilor. Drugărin îi apără pe cinci dintre cei şase inculpaţi, mai puţin pe Petru Tare. “Procurorul mi-a reproşat că am încercat să influenţez martorii, adică inculpaţii.

În exercitarea funcţiei de avocat poţi să iei legătura cu clienţii şi legea îmi permite să am câţi clienţi vreau. Cică şi psihologul e vinovat. Dreptul la informaţie, la asistenţă medicală e garantat”, se apără avocatul. Acesta spune că procurorii folosesc de fapt un tertip pentru a-i ţine încătuşaţi pe Halăs şi ceilalţi.

“De fapt, problema este că dosarul e foarte subţire, procurorii nu au flagrant, nu au nimic, decât nişte convorbiri telefonice pe care nimeni nu le recunoaşte. Ei se bazează pe faptul că, la un moment dat, unul dintre ei va ceda psihic şi va spune ceva”, acuză Drugărin.

Unul dintre contrabandişti chiar a făcut afirmaţii interesante la ultima sa apariţie în faţa instanţei de judecată, susţinând că a fost constrâns de anchetatori să facă anumite declaraţii pe care acum nu şi le mai însuşeşte. ”Munteanu a cedat psihic, dar a arevenit asupra declaraţiilor.

A spus că nu i s-a asigurat apărător şi a recunoscut că a fost supus unor presiuni psihice. În plus, trei dintre ei au fost văzuţi de psiholog, lucru care e perfect normal. Ei au luat şi antidepresive, prescrise de medic”, adaugă Drugărin.

A “evadat” dintre contrabandişti

Pavel Ţunea este singurul din cei şapte arestaţi care a fost lăsat în libertate. “I s-a admis cererea de eliberare condiţionată pentru că gradul lui de implicare a fost mic. Procurorul trebuie să influeţeze instanţa să-i ţină în arest pe ceilalţi.

Este un tertip al procurorului, bun, aproape avocăţesc”, a spus Marius Nedelea, avocatul lui Dalibor Jurcă şi Ţunea Pavel.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite