Cum s-au adaptat traficanţii de ţigări la noile “condiții” de piață

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tutunul de contrabandă ajunge pe piaţa neagră dosit în locuri special amenajate  în maşini. În ciuda arestărilor făcute în rândul poliţiştilor de frontieră, vameşilor şi traficanţilor, în ţară încă intră pachete de ţigări netimbrate.

Arestările a zeci de poliţişti de frontieră şi vameşi de la Naidăş, precum şi condamnarea mai multor contrabandişti de ţigări, nu-i sperie aproape deloc pe cei care ajung să câştige sume fabuloase din comercializarea ţigărilor vândute la negru, pentru care nu se plătesc niciun fel de taxe.

În ciuda acţiunilor de amploare ale DNA-ului şi DIICOT-ului, preţul ţigărilor de contrabandă nu a crescut, semn că, pe piaţa neagră din Caraş-Severin continuă să ajungă astfel de marfă. În numai două zile, frontieriştii de la Naidăş au confiscat peste 50.000 de ţigarete pentru care nu existau acte justificative şi care urmau să fie vândute la colţ de stradă.

Mai întâi, un echipaj format din poliţişti de frontieră a oprit pentru control pe drumul dintre Oraviţa şi Moldova Nouă un autoturism în care era ascunsă, în locuri special amenajate, 3.400 de ţigarete cu timbru sârbesc, pentru care şoferul şi pasagerul din dreapta nu aveau documente de provenienţă.

„Persoanele în cauză au declarat că au achiziţionat ţigările din Serbia cu intenţia de a le comercializa pe piaţa neagră. Ţigaretele, în valoare de 850 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul în care au fost ascunse ţigările a fost indisponibilizat, iar pe numele şoferului şi pasagerului au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, respectiv complicitate la contrabandă”, a declarat comisarul Florin Crăciun.

Cu ţigările-n tufiş
La nici 24 de ore distanţă, oamenii legii de la frontieră au confiscate alte 50.000 de ţigarete cu timbru sârbesc, în valoare de 12.500 lei, pe care doi cetăţeni români intenţionau să le introducă ilegal în ţară. Poliţiştii care păzesc frontiera verde au observat mai multe colete voluminoase. Cercetând zona, au depistat că într-un tufiş erau ascunşi doi bărbaţi.

„Cei doi au declarat politiştilor de frontieră că au observat pe câmp coletele respective şi intenţionau să le transporte la domiciliile lor”, a precizat comisarul Florin Crăciun.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite