GALERIE FOTO De fășang, nemții din Reșița s-au mascat și au alungat spiritele rele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Etnia germană din orașul de pe Bârzava a sărbătorit aseară fășangul. Zeci de locuitori ai orașului de pe Bârzava au vrut să ia parte la balul mascat, care marchează și intrarea în Postul Paștelui. Deși nu toți s-au mascat, distracția a fost la fel de mare pentru toată lumea.  

Atmosferă incendiară aseară la Balul Mascat organizat de Fășang de Formului Democratic al Germanilor din Caraș-Severin. Costume haioase, meniuri pe cinste și muzică tradițională !

Așa ar putea fi descris în câteva cuvinte ceea ce s-a petrecut în cursul nopții. Familia Adams a fost nelipsită de la bal, ca de altfel și prinții și prințesele de odinioară. În popor, se spune că sărbătoarea de fășang trebuie să alunge spiritele rele.

„Pentru noi, acastă sărbătoare este tradițională. În fiecare an, Forumul Deocratic al Germanilor organizează un bal mascat de fășang și de fiecare dată petrecerea iese la fel de bine”, a declarat Cristi Chioncel, vicepreședintele formului. 

Click aici pentru mai multe poze !

Fășang și la Dognecea
Și etnicii germani din Dognecea au marcat intrarea în Postul Paștelui, printr-un bal similar. Comuna Dognecea este recunoscută în Caraș-Severin pentru numărul mare al etnicilor care trăiesc aici.

„În fiecare an iau parte la sărbătoarea de fășang. Îmi place să mă maschez și cred că este o tradiție care merită respectată”, spune Leo Schmitberger, un tânăr de 29 de ani. Și soția sa este încântată de balul mascat, care este organizat anual.

„De când sunt mică îmi amintesc că se organizează acest bal și este foarte frumos”, spune și Tița, soția lui Leo.  

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite