Criză de fântâni pe o vreme caniculară în Caraş-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caraş-Severin a intrat sub incidenţa codului galben de caniculă, cu temperaturi de 38 de grade Celsius. Dacă săptămâna trecută,judeţul era ameninţat de ploi, acum codul de caniculă le reaminteşte reşiţenilor că nu au de unde să bea apă.

De o săptămână, asfaltul aproape că se topeşte, din cauza temperaturilor prea ridicate. După ce i-a lovit căldura, oamenii şi-au amintit că ar avea nevoie de cişmele prin oraş, ca să îşi potolească setea. Asta, spre ghinionul administraţiei locale. „Am fost nevoită să ies din casă pentru că aveam programare la medic şi mi s-a făcut rău. Am 69 de ani şi tare îmi era bună o gură de apă, dar de unde? Nu găseşti o cişmea”, spune Irina Stoican din Lunca Pomostului.

În ajutorul femeii a sărit Maria Ionaşcu. ,,A avut noroc fiindcă am văzut-o că îi este rău şi am fugit la ea cu o sticlă cu apă. Cred că Primăria ar face bine dacă ar monta cişmele pe străzi”, spune Maria Ionaşcu, vânzătoare la un magazin alimentar.

Intenţii bune

Singura cişmea din oraş este chiar în centrul oraşului, lângă cea arteziană, unde reşiţenii pot sta liniştiţi. Ilie Bona îşi ia zilnic nepoţii şi ies la plimbare în zona fântânii. „Copiii nu-i poţi ţine într-un loc sau în casă, chiar dacă este cald. Aici au şi umbră pe bănci şi au şi răcoare de la fântâna arteziană”, spune Ilie Bona.
Primarul Reşiţei spune că deja s-a gândit la reglementarea situaţiei în ceea ce priveşte lipsa cişmelelor din oraş. „Eu am propus anumite sume pentru aşa ceva la întocmirea bugetului, dar în şedinţa din luna aprilie, domnii consilieri n-au aprobat o serie de măsuri gospodăreşti. Unii dintre dânşii au zâmbit ironic, dar reşiţenilor nu le arde de râs”, spune edilul şef al Reşiţei, Mihai Stepanescu. Astfel că, singura sperannţă stă în mediul privat.

„Tocmai de aceea, am luat deja legătura cu mai mulţi oameni de afaceri şi adevăraţi reşiţeni şi, în parteneriat, fără cheltuieli de la buget, voi construi cişmele şi fântâni arteziene în principalele puncte din oraş”, a adăugat şeful municipalităţii reşiţene.


„Disconfortul fizic are şi efecte asupra psihicului uman, aşa că el trebuie înlăturat“.
Sebastian Bilanin, psiholog

image
Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite