Moartea a doi bebeluşi rămâne deocamdată un mister

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii reşiţeni nu pot explica deocamdată decesul prematur al micuţilor Rareş Radosav şi Moise Sârbu. Părinţii celor doi băieţei au sesizat poliţia pentru a ancheta împrejurările în care s-au produs tragediile, dar răspunsurile le au doar medicii.

Decesul micuţului Rareş Radosav, petrecut în maternitatea Spitalului Judeţean din Reşiţa la începutul lunii martie, rămâne deocamdată învăluit în mister. În timp ce specialiştii încearcă să găsească o explicaţie pentru ceea ce s-a întâmplat cu băieţelul care s-a stins după numai opt ore de viaţă, o altă familie din Caraş-Severin, de data aceasta din Teregova, a fost lovită de o tragedie asemănătoare.

Petria Şerăngău şi Moise Sârbu şi-au pierdut fiul de trei luni după ce, cu doar o zi în urmă, îl botezaseră şi chefuiseră cu mare fast. Micuţul a fost imunizat cu BCG şi părinţii lui se gândesc că ceva nu a fost în regulă cu acest vaccin, pentru că, înainte de a-i fi administrat serul, copilul nu părea să sufere de ceva. În ambele cazuri a fost semnalată şi poliţia, care, pe baza analizelor medicilor, va trebui să găsească eventualii vinovaţi.

Cer socoteală medicilor


Rareş Radosav a murit în maternitatea Spitalului Judeţean din Reşiţa chiar sub ochii Laurei Bălu, medic neonatolog despre care toată lumea are numai cuvinte de laudă. Aceasta nu şi-a putut explica moartea copilului şi nici necropsia nu a putut oferi vreun răspuns. „La patru ore de viaţă a dezvoltat o alterare bruscă a stării de sănătate. S-au luat toate măsurile necesare. Din păcate, în ciuda eforturilor noastre, în jurul orele 18.00, a fost declarat decesul”, a povestit neonatologul. Analizele microscopice, care ar trebui să facă lumină, nu au ajuns încă, iar ancheta Poliţiei şi a Procuraturii stă pe loc din acest motiv.

Colegiul Medicilor aşteaptă la rândul său rezultatele pentru a putea spune dacă este vorba de malpraxis sau nu. „Doctorii nu ne-au putut oferi niciun răspuns după moartea copilului şi atunci era firesc să sesizăm Poliţia, Procuratura şi Colegiul Medicilor. Vrem să ştim şi noi ce s-a întâmplat, iar vinovaţii să plătească”, susţine Daniel Cherciu, cumnatul Georgianei Radosav, mama îndurerată.

Poliţia cercetează cele două decese

Autorităţile vor putea trage concluzii în cazul Sîrbu abia după ce medicii vor dezvălui rezultatele analizelor de laborator. ,,Se fac cercetări pentru stabilirea cauzelor care au dus la deces, dar un răspuns îl vom avea în urma rezultatului necropsiei. Totodată, se cercetează şi cazul Radosav“, a spus Ancuţa Cărbunariu, purtător de cuvânt al Poliţiei Caraş-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite