Un turist din Timișoara și-a luxat umărul la schi pe Muntele Mic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salvamontiștii i-au acordat tânărului primul ajutor.
Salvamontiștii i-au acordat tânărului primul ajutor.

Nici bine nu a început sezonul de schi, că și apar primele incidente pe pârtiile din zona montană. Jandarmii și salvamontiştii i-au acordat primul ajutor unui turist timișoarean, aflat la schi pe Muntele Mic. Tânărul, de 28 de ani, a vrut să se distreze de Revelion, dar s-a ales cu o căzătură zdravănă și cu umărul luxat.

Ieri după-amiază, în jurul orei 15.00, jandarmii montani din cadrul “Postului Montan Muntele Mic”, dar și salvamontiștii, au intervenit ca să acorde primul ajutor unui turist în vârstă de 28 de ani, din Timişoara. Acesta se afla în vacanţa de Anul Nou. Tânărul schia pe pârtia Valea Soarelui, când a căzut și s-a ales cu o luxație serioasă la umărul stâng.

„De această dată, tânărul a avut noroc și nu a fost nevoie de transportul lui la Spitalul din Caransebeș, dar sunt reguli pe care turiștii trebuie să le respecte, ca să evite incidentele de acest gen”, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin, Lucian Istrățescu.

Reguli pentru vacanță liniștită


Pe lista regulilor la care țin atât oamenii muntelui, cât și jandarmii se regăsește dotarea cu echipament adecvat practicării sporturilor de iarnă. De asemenea, schiorii nu au ce căuta pe pârtiile care nu sunt amenajate, iar cei care iubesc ATV-urile să stea departe de toate pârtiile, ca să evite tragediile.

„Cele mai multe accidente care au avut loc pe Muntele Mic sau Semenic au constat în anii trecuți, în principal, în fracturi ale membrelor şi traumatisme toracice”, a adăugat Lucian Istrățescu, pentru Adevărul de Seară Reșița. Astfel că, sfaturile pentru zona montană trebuie luate în serios de cei care își petrec vacanțele la munte.

În caz de accident, turiştii pot cere ajutorul Jandarmeriei Montane şi  Serviciului Salvamont, dacă apelează numărul unic de urgenţă 112. Cei care sună trebuie să povestească ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite