EXCLUSIV: Victor Sireca a fost păgubit de stat cu mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reșițeanul a depus bani într-un cont, ca să primească o mașină de la stat pe vremea comunismului. Regimul ceaușist a căzut, legile s-au schimbat, iar omul și alte câteva sute de bănățeni au rămas și fără mașină și fără bani.

Povestea reșițeanului păgubit a început înainte de 1989, atunci când, la fel ca orice alt român a depus bani la CEC, ca să primească în schimbul lor o mașină: o Dacie autohtonă. A așteptat câțiva ani, perioadă în care a venit Revoluția, iar lucrurile s-au schimbat.

„În 1992, printr-o decizie a celor de la centru, noi ne-am putut muta depozitele bancare de la CEC, la BRD. Foarte multă lumea a luat decizia asta, fără să știe ce va urma”, spune reșițeanul Victor Sireca.

La fel ca și el au procedat și alte câteva sute de bănățeni, în speranța unei siguranțe mai mari. Văzându-se cu banii în cont, mai marii de la centru, s-au și folosit de ei, iar oamenii au rămas pe din afară.

„Am vrut să scot suma respectivă, care echivalează cu 6.500 de euro, iar cei de la bancă mi-au spus că este imposibil”, a adăugat reșițeanul, care de ani buni de zile face zeci de drumuri lunar, ca să își „cerșească” banii înapoi.  Toate aceste neclarități continuă să îi dea bătăi de cap omului.

Vești proaste
Lucrurile s-au înrăutățit, după ce parlamentarii și reprezentanții CEC au admis că evidențele cu persoanele care trebuie despăgubite s-au pierdut, dar încă le dau speranțe oamenilor.

„ Este necesară cunoașterea cu exactitate a sumelor cu care statul, prin Ministerul Finanțelor Publice, urmează să se îndatoreze”, se justifică secretarul de stat Bogdan Alexandru Drăgoi.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite