Liderii sindicali din UCMR prind tupeu și cer drepturile salariale ale angajaților

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce mai bine de trei luni dialogul social a fost suspendat, angajații de la UCMR vor salarii mai mari.  Liderii celor două sindicate din societate cred că a sosit timpul să poarte discuții cu conducerea uzinei în care să își spună părerea.

Scandalul de evaziune fiscală care a izbucnit la finele anului trecu la vârful Uzinei Constructoare de Mașini din Reșița, atunci când cei doi șefi au societății, Adrian Chebuțiu și Adrian Preda au fost arestați, s-a răsfrâns și asupra angajaților, care au stat cu frica-n sân că și-ar putea pierde joburile. După o perioadă de aproape trei luni de la incident, liderii sindicali încearcă să regăsească normalitatea în ceea ce privește dialogul social.

“Am fost invitați să participăm la anumite puncte de pe ordinea de zi a Consiliului de Administrație și am stabilit ca, din această săptămână, să înceapă dialogul pentru eventuale măriri salariale”, a declarat Gheorghe Despa, președintele Sindicatului Liber din cadrul uzinei.

În momentul de față, cele mai mici salarii din societate sunt de 700-800 de lei pentru muncitorii calificați, iar pentu cei necalificați salariul minim pe economie. Așa că, sindicaliștii încearcă să schimbe ceva, astfel încât să îi mulțumească și pe oameni. 

Salarii “jenante”
Salariile mici ale muncitorilor au dus chiar la izbucnirea unor conflicte spontane în anumite societăți. Un exemplu în acest sens ar fi societatea Velo City, care anamblează biciclete în orașul de pe Bârzava. Din surse neoficiale, profitul maxim scos de societate pe bicicletă ar fi de maximum 10 euro, astfel că angajații care le asamblează nu strălucesc prin banii pe care îi primesc.

“La Velo City, salariile sunt jenante, pentru că cei mai mulți dintre angajați sunt muncitori necalificați”, a declarat președintele Sindicatului 1771 din UCMR, Jivomir Tovladiat.

Noua conducere nu face comentarii
Contactat telefonic, noul director al UCMR, Dan Obădău nu a făcut niciun comentariu cu privire la acest subiect. De altfel, fostul vicepreședinte al Consiliului de Administrație al societății a prezizat că deocamdată nu dă niciun fel de declarație, însă va stabili o întrevedere cu reporterii Ziarului Adevărul de Seară Reșița.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite