Roxana Afrăsiloaia este reşiţeanca care oferă zâmbete şi animaţie copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra doreşte să îmbrăţişeze pe viitor o profesie tehnică, dar acum are ocupaţii care o transpun mult timp în domeniul artei.În prezent aceasta este membră a Centrulului de Voluntariat Reşiţa şi pentru că îi place să fie înconjurată de oameni pregăteşte diferite acţiuni de animaţie şi picturi pe faţă.

Profil:

Născut. 18 .01.1991.
Ocupaţie. Elevă.
Studii. Liceul Diaconovici Tietz, secţia matematică informatică-intensiv informatică.
Familia. Necăsătorită.

Roxana Afăsiloaia are 19 ani şi se pregăteşte de absolvirea examenului de bacalaureat. După terminarea liceului tânăra îşi doreşte să urmeze Facultatea de Arhitectură din Timişoara. În prezent aceasta este membră a Centrulului de Voluntariat Reşiţa şi pentru că îi place să fie înconjurată de oameni pregăteşte diferite acţiuni de animaţie şi picturi pe faţă.

Oferă bucurie

În clasa a noua tânăra a aflat de Centrul de Voluntariat de la prieteni. Şi dacă la început a fost puţin indecisă şi nu ştia ce se întâmplă acolo, după ce a păşit prima dată la centru a fost încântată. „Prima mea vizită la Mansarda a fost cu emoţii. Am fost împreună cu nişte prieteni pentru a vedea ce se întâmplă acolo. Am fost uimită de ceea ce am găsit. M-a cucerit, pot spune, de la prima întâlnire”, a povestit eleva. O primă acţiune la care tânăra a participat a fost la doar două luni după ce a venit la Mansarda. „Eram chiar în perioada sărbătorilor şi am pregătit o acţiune pentru copiii din Reşiţa. «Moş Crăciun există» s-a desfăşurat în centru şi am făcut un program de animaţie prin care am oferit copiilor care au venit în centru o bucurie. Prima acţiune a fost una plină de emoţii, satisfacţie sufletească şi atunci am realizat cât de important este să faci lumea din jurul tău să se simtă bine”, a mai spus voluntara. Pentru că Roxana iubeşte oamenii, ea a decis să se ocupe mai mult de partea de animaţie. „Am învăţat ce presupun acele jocuri şi de la un schimb de experienţă din Spania, dar şi de la alţi tineri care ştiau acest lucru. Unul dintre cele mai simple este «Ciocolate» şi «Am o casă mică»”, a mai spus aceasta.

Deşi trebuie să ţină piept zecilor de copii, Roxana se descurcă şi îi face pe micuţi să fie ochi şi urechi. „Poate la început este greu până îţi dai seama de strategiile pe care trebuie să le ai cu copiii. Mereu trebuie să le menţii atenţia şi să vii cu ceva nou pentru a nu-i plictisi”, a mai spus eleva.
Mai nou Roxana le oferă tinerilor o nouă bucurie. Pentru că iubeşte desenul, aceasta s-a gândit că picturile pe faţă pentru copii pot fi o altă modalitatea prin care preşcolarii îi vor zâmbi. „Copiilor le place desenul şi culoarea. Aceştia sunt foarte bucuroşi când îşi regăsesc personajele preferate din desene pictate pe faţă”, a mai povestit reşiţeanca.

Întrebări şi răspunsuri


Care a fost cel mai important proiect pentru tine?

Nu pot spune că am o preferinţă, fiecare activitate este unică în felul ei. Toate acestea sunt importante, pentru că nici una nu seamănă cu cealaltă. Şi fiecare acţiune presupune alte trăiri, sentimete, emoţii. Totul depinde de copii şi de felul cum aceştia răspund la jocurile pe care le propun.

De ce ai ales să faci o facultatea de arhitectură?

Dacă la început am fost foarte nehotărâtă şi am vrut la început să merg la o facultate de informatică, în timp am descoperit că îmi plac construcţiile. Poate că acest lucru l-am moştenit de la tatăl meu care lucrează în domeniu şi tot de la el am văzut diferite proiecte care mi-au deschis apetitul spre arhitectură.

Ce-i place

„Cel mai mult îmi place să înot, am făcut cinci ani de zile înot de performanţă şi consider că în apă mă simt foarte bine. Îmi place să îmi petrec timpul cu prietenii de la Mansarda. Îmi place să ies la plimbare în natură în afara oraşului, pentru că aşa reuşesc să mă desprind de agitaţia şi praful din oraş“.

Ce nu-i place
„Nu îmi plac oamenii care se cred foarte deştepţi, dar nu sunt şi cei care vor să pară maturi şi nu sunt. Nu îmi plac oamenii care nu au respect faţă de cei cu adevărate valori. Nu îmi place că nu am suficent timp pentru a cunoaşte mai mulţi oameni şi a interacţiona cu ei“.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite