Război declarat pentru un loc de întâlnire al tinerilor din Catanga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sediul unei firme de confecţii de pe Calea Caransebeşului a fost vandalizat săptămâna aceasta de câţiva tineri. „Vrem băncile înapoi“ şi „război“ sunt solicitările scrise pe pereţii companiei în faţa căreia erau montate bănci unde îşi dădeau adolescenţii întâlnire.

Încă din anul 2002, în faţa sediului firmei de confecţii au fost montate trei bănci pentru ca angajaţii să se poată relaxa acolo în pauza de masă. „La solicitarea Inspectoratului Teritorial de Muncă am fost nevoiţi să le amenajăm un loc de relaxare. Fiind terenul nostru am decis să punem trei bănci pentru angajate“, povesteşte Petru Borduz.

„Cearta“ a început săptămâna aceasta când, la rugămintea vecinilor, au fost demontate băncile. „Au venit la noi mai multe persoane din blocul vecin şi ne-au spus că nu se pot odihni de gălăgie. Pentru că nu voiam să avem probleme cu nimeni, am decis să demontăm aceste bănci care au devenit loc de întâlnire pentru tineri“, mai spune Petru Borduz.

Nervoşi pe clădire


În seara zilei în care băncile au fost scoase din uz, tinerii supăraţi au ţinut să se răzbune, astfel, au scris pe clădire. „Am primit seara un telefon că pe clădire s-au scris o grămadă de lucruri, în special „Vrem înapoi băncile“, mai spune Petru Borduz, care s-a dus imediat să depună plângere la poliţie.
Bărbatul crede că unul dintre vânzătorii de la magazinul din apropiere este cel care i-a instigat pe tineri. „Este adevărat că am fost la muncă în momentul în care s-au demontat băncile şi simpla mea sugestie a fost aceea de a le tăia cât mai de jos pentru a nu pune în pericol viaţa copiilor“, spune Florin Ianc, cel pe care Petru Borbuz îl suspectează de instigare. Poliţiştii reşiţeni au început cercetările. „Plângerea a fost înregistrată la noi, iar la faţa locului s-a prezentat o echipă de poliţişti“, a precizat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt IPJ Caraş-Severin.

Cazuri rezolvate până acum

În primul trimestru al acestui an, poliţiştii de proximitate au reuşit să rezolve un număr de 320 sesizări, reclamaţii, scrisori, primite de la cetăţeni, au înaintat 13 informări către alte instituţii cu atribuţii in deservirea cetăţenilor, au primit si consiliat in punctele de consiliere un număr de 940 persoane şi au aplicat 326 sancţiuni contravenţionale.

„Nu mai vreau să montez băncile pentru a nu avea probleme cu vecinii“.
Petru Borbuz, patron firmă de confecţii

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite