Zero facilităţi pentru turismul montan. Agenții economici își plâng investițiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronii de cabane de pe Muntele Mic atacă dur autorităţile pentru starea deplorabilă a drumurilor. Cele două căi de acces care duc spre distracţia la înălţime nu sunt atractive pentru turiştii din vestul ţării, care vor să schieze. Operatorii de turism de pe Muntele Mic şi de pe Semenic lansează provocări turiştilor din zona de vest a ţării, astfel încât aceştia să apeleze la serviciile lor şi să profite de stratul de z

Cu toate acestea, infrastructura nu este potrivită pentru cei care nu au maşini de teren, iar starea drumurilor este proastă. În aceeaşi situaţie este atât drumul care leagă atât Caransebeşul de Borlova şi Telescaunul de baza Muntelui Mic, cât şi Drumul Judeţean care leagă Reşiţa de Văliug şi Muntele Semenic.

Ca să îi momească pe turişti, agenţii economici organizează aproape în fiecare weekend câte o competiţie care să le aducă şi încasări. Pensiunile din zona Muntelui Mic sunt aproape pline în zilele în care se organizează competiţii cu tradiţie, dar proprietarii spun să impedimentele legate de lipsa unui drum de acces până pe platoul de lângă hoteluri sunt mai puternice decât eforturile organizaţiilor de a atrage turiştii în zonă.

Supăraţi pe condiţii

„Sunt rezervate ceva locuri, este bine, dar cred că ar fi şi mai bine ca oamenii să aibă infrastructură în zonă. Când se anunţă competiţii, sunt situaţii în care câte 40-50 de oameni aşteaptă ore în şir să urce pe munte cu telescaunul, cu tot bagaje. Asta nu este chiar firesc”, a spus Dorin Bolojan, administratorul unei pensiuni din zonă.

Acesta a mai adăugat că drumul este foarte prost şi, în plus, faptul că nu există cale de acces până pe platoul de pe munte alungă turiştii. Asta pentru că nimănui nu îi convine să îşi care bagajele kilometri întregi şi să îngheţe la telescaun minute în şir. Şi drumul până la telescaun este în stare proastă, dar autorităţile spun că vor rezolva aceste probleme.

„Se organizează şantierul la drumul care leagă Văliug de Slatina Timiş, ceea ce înseamnă şi accesul turiştilor va fi favorabil, odată cu încheierea lucrărilor”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni. Mai mult, şi pentru drumurile Caransebeş-Borlova-Telescaun şi Reşiţa-Văliug autorităţile caută surse de finanţare.

„Există o hotărâre de Guvern prin care putem atrage bani. Sperăm ca în acest an să obţinem fonduri şi pentru cele două drumuri”, a declarat Ianăş Roşeţi, directorul Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Consiului Judeţean.  

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite