Liviu Gabrian este tânărul IT-ist care este pasionat de drumeţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare zi frumoasă reprezintă, pentru tânărul reşiţean, o oportunitate de a vedea locuri noi şi de a petrece câteva ore în natură. Încă din clasele primare, Liviu a fost atras de drumeţiile în natură. Împreună cu colegii lui şi cu diriginta de atunci, tânărul obişnuia să meargă pe dealurile din jurul Reşiţei.

Profil:

Născut: 3 septembrie 1991
Studii: Clasa a XII-a la Liceul „Diaconovici-Tietz“ secţia matematică-informatică, intensiv informatică
Familie: Singur la părinţi



„Prima ieşire serioasă a fost în clasa a VII-a şi am fost pe Cheile Caraşului. Diriginta Konig Aurica obişnuia să facă astfel de ieşiri cu noi. Plecam dimineaţa şi ne întorceam spre seară. Astfel de acţiuni au fost benefice pentru că ne-au legat ca şi colectiv, dar au şi trezit în noi dorinţa de a proteja cât mai mult mediul“, povesteşte Liviu Gabrian.

Ce mai frumoasă excursie în natură a fost cea de la Peştera Comarnic. Plimbările din natură s-au intensificat în momentul în care a ajuns la liceu. „Şi în zi de astăzi merg cu amicii pe dealuri. Pentru mine, este o metodă foarte bună de a mă relaxa şi de a petrece timpul liber într-o altă manieră decât de a sta prin bar sau în faţa televizorului“, spune Liviu. Din păcate, în ultimele zile, tânărul nu a avut timp să se bucure de vremea frumoasă de afară deoarece se pregăteşte intens pentru examenul de bacalaureat.

Animaţie pentru copii

Tânărului îi place să se implice în cât mai multe acţiuni. Una dintre cele mai noi pasiuni ale lui este aceea de a se juca alături de micuţii reşiţeni. „Împreună cu alţi tineri avem un hobby, acela de a ne juca cu tinerii. Eu, de exemplu, m-am axat pe confecţionarea de animale din baloane. Copiilor le place foarte mult ceea ce fac şi mă bucur că pot să aduc un zâmbet pe feţele lor. Baloanele cu care lucrez trebuie totuşi, să aibă o anumită calitate pentru a ieşi animalul aşa cum trebuie“, mai spune Liviu. Tânărul este foarte încântat de faptul că şi în Reşiţa a început să se practice animaţia pe stradă şi cea de la petrecerile pentru zilele de naştere. „Este foarte bine că tinerii mai uită în acest fel de computere sau de alte activităţi care nu le pun în valoare imaginaţia şi inteligenţa. Copilăria ar trebui să fie una frumoasă şi plină de joc“, spune tânărul.

Pasiune în familie

În clasa a III-a, tânărul a primit de la părinţi primul lui calculator. Pasiunea pentru IT vine din familie, iar pe viitor îşi doreşte să urmeze o facultate în acest domeniu.

„Pasiunea pentru informatică vine de la un verişor de-al meu care lucrează în acest domeniu. Când am primit primul calculator nu ştiam niciun detaliu, dar m-am ambiţionat şi am învăţat să lucrez cu el fără niciun ajutor. Această pasiune s-a concretizat mai târziu, când m-am înscris la liceu la o secţie bazată pe informatică“, povesteşte tânărul.

Întrebări şi răspunsuri

Care este oraşul pe care ai vrea să-l vizitezi?
În primul rând, mi-ar plăcea să vizitez Praga. Mi se pare un oraş foarte interesant din punct de vedere al arhitecturii. În general, îmi plac locaţiile pe stil medieval. Evident, aş merge şi la Paris.
Care a fost cea mai interesantă acţiune la care ai participat?
În urmă cu aproximativ doi ani am participat la un schimb de experienţă între grupurile de tineri din Uniunea Europeană. Locaţia a fost Spania, iar manifestările de acolo ne-au ajutat să învăţăm să lucrăm ca şi grupuri.

Ce-i place
„Îmi place să ascult muzică şi să ies cu prietenii prin oraş. Îmi mai place să vizionez filme, în special genul comedie”.

Ce nu-i place
„Nu-mi place mitocănia şi nu-mi plac oamenii care habar nu au de cele mai mici cunoştinţe de respectare a mediului şi aruncă resturile pe jos”. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite