Asociațiile de locatari pun mâna pe lopată ca să scape de amenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Și angajații Primăriei Reșița au curățat centrul civic de zăpadă.
Și angajații Primăriei Reșița au curățat centrul civic de zăpadă.

Gheorghe Hobian este unul dintre reşiţenii harnici care s-au pus pe curăţenie de dimineaţă, adunând zăpada din jurul scărilor de bloc. Reprezentanţii Primăriei Reşiţa fac ordine cu forţa: îi ameninţă cu sancţiuni care ajung şi la 700 de lei dacă nu curăţă zăpada.

Hărnicia a fost hobby-ul multor reşiţeni în această dimineaţă. Pentru a evita circulaţia anevoioasă, dar mai ales amenzile aspre ale primăriei, reşiţenii s-au înarmat cu mături şi lopeţi şi au ieşit să cureţe trotuarele blocurilor şi caselor.

Gheorghe Hobian, de 68 de ani, a pus şi el mâna pe o lopată şi s-a aliniat la curăţenia generală. „Şi ieri dimineaţă am făcut acelaşi lucru pentru că ţine de bun simţ să ai împrejurimile curate. Decât şă-şi rupă oamenii picioarele, mai bine îmi rup câteva minute din timpul meu“, a explicat Gheorghe Hobian. De aceeaşi părere este şi Petru Mangea.

„Este o tradiţie să ieşim şi să facem curat în faţa blocului. Aşa evităm amenzile şi avem şi pe unde circula“, a spus reşiţeanul. În sezonul trecut, primăria a dat 38 de amenzi. „Reşiţenii care nu respectă legislaţia cu privire la curăţarea zăpezii sunt pasibili de amendă care este între 300 şi 700 de lei.

Deocamdată, anul acesta, nu a fost aplicată nicio amendă“, a declarat, în această dimineaţă, Marius Bălean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite