Gheața le dă bătăi de cap șoferilor reșițeni, care stau zeci de minute în parcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii muncesc de zor la îndepărtarea primului strat de gheaţă
Oamenii muncesc de zor la îndepărtarea primului strat de gheaţă

Moș Nicolae a adus cu el un îngheț puternic, care le dă bătăi de cap conducătorilor auto. Dacă pe străzi se circulă în condiții cât de cât normale, geamurile mașinilor sunt înghețate, la -4 grade celsius, cât se înregistrau la ora 07.00, în cursul acestei dimineți. Societățile consiliului local sunt pregătite să intervină, dacă mai ninge.

Cu toate că drumurile au fost dezăpezite șoferii sunt sfătuiți de agenții cărășeni de circulație să fie foarte atenți, să adapteze permanent viteza la condițiile meteo-rutiere, respectiv vizibilitate redusă, carosabil acoperit cu zăpadă, polei sau umed și viscol. Totodată, polițiștii spun că este necesar ca șoferii să păstreze în mers o distanță suficientă față de vehiculul dinainte, pentru a putea opri fără probleme.

Sporesc afacerile
Proprietarii de pensiuni se bucură de veștile meteorologilor. „Sperăm ca numărul turiștilor, să crască, măcar acum. Toată vara a fost pustiu pe Semenic, dar sper ca măcar prima zăpadă să îi mobilizeze pe oameni și să urce pe munte în număr mare”, a declarat Daniel Cizmaș, administratorul unei pensiuni de pe munte. „Toată vara s-a lucrat la pârtii. Crucea de Brazi este pregătită să facă față schorilor profesioniști”, a adăugat Cizmaș. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite