Muntele Semenic este luat cu asalt de turiști pentru o bătaie cu bulgări de zăpadă de aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reșițenii și-au dotat mașinile pentru iarnă și nu au mai stat pe gânduri. Au luat cu asalt Muntele Semenic, ca să profite de ceea ce nu au mai văzut demult: zăpadă de aprilie. Dacă în alți ani, în această perioadă copacii erau înfloriți în această lună, acum totul este acoperit de nea.

Operatorii de turism din zona Semenic se mai bucură un weekend de zăpadă. La fel și reșițenii, care nu au stat departe de o excursie bine meritată, după o săptămână obositoare.

„Am auzit că este zăpadă pe munte și am zis că este cazul să urcăm și noi. Vom lua doar prânzul la o pensiune. Ne reîntoarcem la Reșița apoi, pentru că ce e prea mult strică. Vrem să profităm și de iarnă și de primăvară”, spune Liviu Negovan, un reșițean de 32 de ani. 

Gură de aer pentru cabanieri

Cabanierii spun că au și rezervări. „În acest weekend avem rezervată cabana. Avem 10 locuri de cazare. A venit o gașcă de tineri tocmai din Arad”, spune Ionel Atodiresei, administratorul cabanei. Operatorii de turism de pe Muntele Semenic și Muntele Mic se bucură de zapada care picat în cursul ultimelor nopti, dar speră să mai ningă.

În acest fel, afacerea lor poate lua gura de oxigen care le-a lipsit în luna decembrie. “A nins, dar stratul de zăpadă nu este foarte mare, oricum, poate fi o atracție pentru turiști. O bătaie cu bulgări poate o premieră pentru oricine.

Nu am mai avut zăpadă în luna aprilie niciodată”, a spus Daniel Cizmaș, administratorul unei pensiuni de pe Muntele Semenic. Meteorologii spun că vremea nu dă semne că s-ar îndrepta. Așa că, nu mai stați pe gânduri. Urcați în mașini și dați-I bătaie. Cabanierii vă stau la dispoziție.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite