Vitezomanii sunt puși la punct cu amenzi de mii de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În doar 48 de ore, poliţiştii rutieri, cu 12 aparate radar, au aplicat aproape 520 de sancţiuni contravenţionale. Agenții au vizat de această dată șoferii din orașe și municipii. Mai mult de jumătate dintre amenzile aplicate au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Acţiunile polițiștilor au vizat combaterea încălcării normelor rutiere ce reglementează viteza de deplasare a autovehiculelor, dar și alte aspecte ale șoferilor indisciplinați. De altfel, 25 dintre aceștia au rămas fără permis de conducere.

“Din totalul sancţiunilor contravenţionale cele mai multe au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de  viteză, respectiv 244”, a declarat Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

25 de conducătorii auto au rămas fără permisele de conducere în urma acţiunilor, iar alţi cinci au rămas şi fără certificatele de înmatriculare.
Folosirea telefonului mobil la volan a fost şi ea „taxată”. Astfel, trei conducători auto au fost sancţionaţi pentru încălcarea acestei norme.
Manevrele de depăşire neregulamentară nu au putut fi trecute cu vederea de rutieriști, care au întocmit 16 procese – verbale de contravenţie conducătorilor auto care nu au ţinut cont de această normă legală.

Pe lângă contravenţii poliţiştii au constatat şi patru infracţiuni: trei dosare penale au fost întocmite conducătorilor auto care au condus autovehicule pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, iar un alt dosar penal a fost întocmit pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite