Câteva mii de cărășeni s-au ales cu viroze și pneumonii în ultimele săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numai în ultima jumătate a lunii februarie, peste 2.000 de persoane au ajuns la spital. Starea de sănătate a sute de reșițeni a început să se degradeze de la jumătatea lunii februarie, atunci când numărul persoanelor internate în spital a crescut alarmant.

Prin Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, medicii de familie au primit peste 15.000 de doze de vaccin antigripal, care au ajuns la populație. În ciuda măsurilor de precauție însă, cabinetele medicilor de familie sunt luate cu asalt de pacienții bolnavi.

În ultima săptămână din luna februarie, aproiape 650 de reșițeni s-au ales cu viroze respiratorii, iar 48 dintre aceștia s-au și internat în spital, în urma controlului la medic.

“De asemenea, în perioada 21 – 27.02 s-au înregistrat 416 cazuri de pneumonii, dintre care 109 s-au finalizat cu internarea pacientului în spital”, a declarat Clara Isac, purtătorul de cuvât al DSP Caraș-Severin.

Nici cu o săptămână înainte lucrurile nu au stat bine. Între 14 și 20 februarie, la DSP s-au raportat 484 de viroze, cu 45 de internări, iar în aceeași perioadă peste 300 de cărășeni s-au ales cu pneumonie. 81 dintre pacienți s-au vindecat doar pe patul de spital, acolo unde au ajuns în urma consultației de la medic.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite