Un grav accident rutier a avut loc la intrarea în Reșița în această dimineaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șirul de Mașini se întinde pe o lungime de câțiva kilometri de o parte și de alta. Două ambulanțe s-au deplasat la fața locului, ca să preia victimele. Și echipa de descarcerare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență a intervenit, ca să salveze două persoane prinse între fiare. 

UPDATE ORA 15.30 Dascălii răniţi vor fi supliniţi

Reprezentantul Inspectoratului Judeţean Şcolar Caraş-Severin spune că în momentul de faţă se face o analiză a situaţiei din această dimineaţă. „Asigurăm suplinirea cadrelor didactice care au fost implicate în accident. Îmi pare rău pentru cele implicate şi voi merge chiar azi la spital să vorbesc cu dascălii“, a spus Adrian Doxan, inspectorul şef al ISJ Caraş-Severin.

ORA 11.30 Amenzi de la ARR

Datorită faptului că ar fi angajat un şofer fără atestat de transport persoane, Inspectoratul Judeţean Şcolar Caraş-Severin riscă o amendă între 4.000 şi 5.000 de lei, iar şoferul una între 1.000 şi 1.500 de lei. „Mai mult decât atât vom face un control amănunţit la ISJ Caraş-Severin pentru că microbuzul este înmatriculat pe această instituţie“, a mai spus Nicuşor Fuicu. Viorel Blajovan, directorul Registrului Auto Român spune că verificarea tehnică a microbuzului expiră la sfârşitul acestei luni, iar cea a TIR-ului, în luna septembrie.

ORA 10.30  Fără atestat de transport persoane

Reprezenţanţii judeţeni ai Autorităţii Rutiere Române spun că din primele cercetări reiese faptul că şoferul microbuzului şcolar nu are atesat de transport persoane. „Asta înseamnă că angajatorul, adică Inspectoratul Judeţean Şcolar Caraş-Severin nu ar fi trebuit să-l angajeze. Ca şi urmări pot spune că atunci când vom finaliza ancheta vom aplica sancţiuni“, a declarat Nicuşor Fuicu, şeful agenţiei judeţene a ARR.

ORA 09.20 Victimele, la spital
Medicii de pe ambulanță sunt rezervați în ceea ce privește șansele de supraviețuire ale șoferului de pe microbuz.

Acesta a suferit mai multe fracturi la cutia craniană, față, torace și femur.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

"Nu ne putem pronunța în privința lui. În prezent, el este la tomografie, pentru ca medicii de la urgențe să vadă cu exactitate cât de grave sunt fracturile", a declarat Cosmin Librimir, medic pe ambulanță. Șoferul, Jorj Ioan, are 37 de ani.

image

Și pasagerul care se afla pe scaunul din spatele lui, profesoara Simona Nodiță, de 45 de ani are mai multe traumatisme. "Am preluat-o cu traumatism cranio-cerebral închis, fractură cervico toracică și șoc traumatic", a precizat Cosmin Librimir.

Restul dascălilor suferă de răni ușoare și fracturi ale membrelor.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

UPDATE ORA 09.10 Autoritatea Rutieră Română face verificări
La fața locului s-au deplasat inspectorii de la ARR, care, alături de polițiști verifică starea tehnică a TIR-ului, dar și a microbuzului școlar. La ambele, verificările ar fi expirat anul acesta. Ba mai mult, verificarea microbuzului ar fi trebuit reluată chiar în această lună. Șoferul TIR-ului, care a făcut pană la mașina sa în timp ce se afla la volan, ar fi trebuit să își ducă autoutilitara la verificări în luna septembrie a acestui an.

image

UPDATE ORA 09.00 Opt persoane au ajuns la spital
Dascălii se aflau într-un microbuz școlar și se îndreptau spre Școala din Ezeriș. Opt dintre ei au ajuns la spital, în urma impactului cu TIR-ul. Microbuzul a fost proiectat în șanțul de pe marginea drumului, iar echipajele de descarcerare s-au chinuit minute în șir să îl scoată pe șofer dintre fiarele microbuzului. Șoferul se află în stare gravă la spital, ca de altfel și pasagerul care se afla în spatele lui. Din primele informații de la fața locului, se pare că dascălul care se afla pe scaunul din spatele șoferului era directorul Școlii din Ezeriș.

Mai citiţi:

Iaşi: Un TIR a lovit un microbuz plin cu pasageri la Leţcani. Şase persoane au fost rănite (UPDATE)

UPDATE ORA 08.45 Circulație Blocată pe DN 58
Ciruclația este în continuare blocată pe un sens de mers, iar coada de mașini se întinde pe o lungime de câțiva kilometri. Polițiștii de la rutieră supraveghează traficul, în timp ce ambulanțele transportă în ontinuare victimele de la locul accidentului.

ORA 08.15 Accident grav
Echipajele de poliție și ambulanță s-au deplasat la fața locului. “Două persoane au fost descarcerate, până acum”, a declarat Anca Balint, purtătorul de cuvânt al ISU Caraș-Severin.

Din primele informații se pare este vorba despre un microbuz şcolar, în care se aflau mai mulţi profesori, s-a ciocnit cu un TIR, pe DN 58, judeţul Caraş Severin. În urma accidentului, mai multe persoane au fost grav rănite.


Revenim cu amănunte !

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite